Termosy
Termosy
Praktyczny i funkcjonalny termos - catering na wysokim poziomie
Termosy różnego typu muszą się znaleźć na wyposażeniu każdej firmy, która na co dzień zajmuje się cateringiem, a więc dostarczaniem posiłków i napojów na różnego rodzaju wydarzenia. Dostępne w naszej ofercie produkty do specjalne termosy gastronomiczne pozwalające na transport i ekspozycję żywności. Przy okazji utrzymują jej temperaturę na odpowiednim poziomie. Doskonale sprawdzają się w warunkach polowych.
Jakie zastosowanie ma termos transportowy i gastronomiczny?
Nasze termosy do napojów doskonale sprawdzają się na salach konferencyjnych i bankietowych. Znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie przyjmowani są goście. Są to specjalne naczynia, które na długo zachowują świeżość i temperaturę potraw czy płynów. Termosy gastronomiczne to podstawowe wyposażenie firm cateringowych. W naszym sklepie internetowym mamy szeroką gamę tego typu produktów.
Do czego w profesjonalnej gastronomii służą termosy?
Pojemniki termoizolacyjne są na co dzień wykorzystywane w wielu gałęziach gastronomii. W naszej ofercie mamy wysokiej klasy termosy do napojów i potraw, które spełniają wszystkie wymagane normy. Są to naczynia nadające się do przechowywania różnych dań i napojów np. zup. Największą popularnością na rynku cieszą się termosy metalowe, bo są wytrzymałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne. Poszczególne modele różnią się także między sobą pojemnością czy funkcjonalnością.
Termos transportowy i gastronomiczny - gdzie się sprawdzi?
Termosy są naczyniami bardzo funkcjonalnymi i praktycznymi. Sprawdzają się wielu sytuacjach, ale wiele zależy od wybranego modelu. Termosy do napojów z założenia służą do transportowania i serwowania kawy czy herbaty. Często więc wykorzystywane są więc w czasie wesel, konferencji i spotkań biznesowych. Z kolei termosy na zupę są na co dzień użytkowane przez firmy cateringowe, restauracje i hotele. Wszystkie wspomniane pojemniki termoizolacyjne znaleźć można w naszym sklepie internetowym.
Dobry termos podstawą cateringu - jaki wybrać?
Termosy cateringowe i transportowe wykonywane są z różnego rodzaju materiałów - w zależności od ich przeznaczenia. Te przeznaczone na gorące napoje czy zupy są zazwyczaj metalowe. Produkowane są głównie ze stali nierdzewnej odpornej na uszkodzenia mechaniczne. Nie jest to jednak jedyne rozwiązanie. Niekiedy do produkcji termosów stosowane są także różnorodne tworzywa sztuczne o specyficznych właściwościach.
Jakie produkty można przechowywać w termosach?
Okazuje się, że termos transportowy czy cateringowy wykorzystać można do przechowywania różnego rodzaju artykułów żywnościowych. Do wyboru są pojemniki o zróżnicowanej pojemności. Największe mieszczą nawet kilkadziesiąt litrów napojów. Idealnie nadają się wtedy na zupę czy gorącą kawę. Termosy różnią się też między sobą budową. Bywają kwadratowe i owalne. Niektóre modele mają praktyczne kurki ułatwiające dozowanie ich zawartości.