Opiekacze gazowe
Opiekacze gazowe
Wysokiej klasy gazowe opiekacze do kebaba
Klasyczny opiekacz do kebaba gazowy jest zasilany gazem z butli. Dlatego jest to urządzenie tańsze w użytkowaniu niż opiekacz elektryczny. To jest spora zaleta. W lokalu gastronomicznym odgrywa to dużą rolę, bo sprzęt do kebaba musi być przez cały czas uruchomiony. Opiekacze gazowe wymagają jednak zapewnienia im sporej przestrzeni. Warto tutaj postawić na urządzenie renomowanej marki np. opiekacz Potis GD4 czy Potis GD5.
Do czego służą gazowe opiekacze do kebaba?
Kebab to z pewnością jedna z bardziej lubianych potraw na całym świecie. Serwowana jest w bułce, tortilli lub picie. Jest to danie proste i szybkie do wykonania. Dlatego w Polsce nie brakuje lokali gastronomicznych serwujących tego typu fast foody. W celu serwowania klientom potraw wysokiej jakości trzeba swój bar najpierw odpowiednio wyposażyć. Podstawą jest opiekacz do kebaba gazowy np. marki Potis.
Opiekacz do kebaba - gazowy czy elektryczny?
Oba typy urządzeń mają oczywiście swoich zwolenników i przeciwników. Jednak to opiekacze gazowe uchodzą za bardziej ekonomiczne i wydajniejsze. Zdaniem wielu osób urządzenia elektryczne mogą nieco wysuszać mięso. Z kolei opiekacz do kebaba gazowy Potis równomiernie i szybko wypieka mięso różnego rodzaju, nie generując przy tym wysokich rachunków za prąd. Mięso zachowuje jednocześnie swoje walory smakowe i nadal pozostaje soczyste. Tak działa dobrej klasy opiekacz gazowy.
Jaki opiekacz do kebaba gazowy wybrać do swojego lokalu?
Przed kupieniem odpowiedniego sprzętu, trzeba jasno określić swoje oczekiwania i potrzeby. Duże znaczenie ma to, jak duży ruch panuje w lokalu i ile mięsa jest w nim codziennie zużywane. W niewielkich barach nie sprawdzą się okazałe gazowe opiekacze do kebaba. Wystarczą w zupełności modele mniejsze np. mieszczące 20 kg mięsa. Jednak w dużych punktach wymagany może być już sprzęg pozwalający na opiekanie około 100 kg mięsa. Czasem dobrym rozwiązaniem jest zakup urządzenia z większą ilością palników. To pozwala bowiem na szybszą realizację zamówień.
Czym cechują się najlepsze gazowe opiekacze do kebaba?
Wysokiej jakości gazowe opiekacze do kebaba mają regulowane palniki i to w sposób niezależny od siebie. Dlatego można w ich przypadku ustawić inną moc w różnych strefach grzewczych. To świetne rozwiązanie, bo mięso do kebaba skrawa się partiami. Najlepsze urządzenia wyposażone są w specjalne tace na tłuszcz i pozostałości po opiekaniu. W ten sposób można z łatwością utrzymać stanowisko pracy w czystości.
Jakie cechy ma opiekacz do kebaba gazowy Potis?
Potis to firma o długiej historii, bo na rynku obecna jest od niemal 40 lat. Specjalizuje się w produkcji sprzętu gastronomicznego, w tym opiekaczy gazowych do kebaba. Jej sprzęt spotkać można w niemal każdej restauracji tego typu w Polsce. To najlepiej świadczy o jego wysokiej jakości, wydajności czy funkcjonalności. Opiekacze gazowe Potis znajdziesz także w ofercie naszego sklepu internetowego.