Piece do pizzy
Piece do pizzy
Idealny piec do pizzy neapolitańskiej - jaki?
Co zrobić, aby pizza zachwycała swoim smakiem? Przede wszystkim piec musi być naprawdę dobrze rozgrzany. Należy uzyskać temperaturę około 200 stopni Celsjusza. Jeśli ciasto trafi do środka zbyt szybko, stanie się gumowate lub słabo wyrośnie. Duże znaczenie ma także równomierne rozłożenie wypieku. Trzeba włożyć sporo wysiłku w to, aby potrafić przygotowywać pizzę neapolitańską z prawdziwego zdarzenia. Z naszą pomocą jest to jednak możliwe.
Profesjonalne piece do pizzy - rodzaje
Przede wszystkim piece do wypieku pizzy podzielić można ze względu na rodzaj zasilania. Na tej podstawie wyróżnia się piece do pizzy elektryczne i gazowe. Ich dopełnieniem są piece taśmowe - elektryczne i gazowe. Taki podział jest najpopularniejszy. Każdy z wymienionych wyżej typów pieców do pizzy ma nieco inną specyfikę. Przed wybraniem odpowiedniego modelu warto zapoznać się z zaletami i wadami poszczególnych rozwiązań. Na tej podstawie można wybrać najlepszy piec do danej pizzerii.
Jaki piec do wypieku pizzy warto wybrać?
Na samym początku należy zastanowić się nad tym, ilu klientów będzie posiadał dany lokal gastronomiczny. Tutaj znaczenie może mieć wielkość miasta, w której restauracja będzie się znajdować i liczba jego mieszkańców. Na tej podstawie można określić liczbę potencjalnych klientów. Istotna jest bowiem wielkość pieca do pizzy. Czasem warto postawić na model, który umożliwia przygotowywanie kilku pizzy jednocześnie. Trzeba też ustalić jej średnicę.
Czym charakteryzują się piece do pizzy elektryczne?
Nie zawsze można sobie pozwolić na zakupienie do restauracji pieca do pizzy opalanego drewnem. Powodem jest np. zbyt mały metraż lokalu. Wówczas świetnym rozwiązaniem mogą być profesjonalne piece do pizzy elektryczne. Mają one dość zróżnicowaną wielkość - mogą mieć jedną lub kilka komór na ciasto. Są stosunkowo niedrogie i pozwalają na precyzyjne ustawienie temperatury działania. Trudno się więc dziwić temu, że cieszą się na rynku całkiem sporą popularnością.
Elektryczny piec do pizzy dla profesjonalistów
Wybór pieców do wypieku pizzy w naszym sklepie internetowym jest dość spory. Poszczególne modele różnią się sposobem działania, wielkością, ilością komór itd. Znaleźć tutaj można piece jednokomorowe, dwukomorowe czy trzykomorowe czy piece do pizzy z generatorem pary. Jeszcze innym rozwiązaniem są piece taśmowe. Każdy nasz produkt wyróżnia się wysoką jakością wykonania i ma gwarancję producenta. Umożliwia szybkie uruchomienie i rozpoczęcie pracy.