array(5) {
["id"]=>
int(4)
["link"]=>
string(32) "https://amggastro.pl/4-opiekacze"
["name"]=>
string(9) "Opiekacze"
["desc"]=>
string(6994) "
Wysokiej klasy opiekacze do kebaba
Opiekacz do kebaba powinien się znaleźć na wyposażeniu każdej dobrej restauracji z kuchnią turecką. Dobry kebab to bowiem przede wszystkim dobre mięso. Można je pokryć różnymi dodatkami, ale i tak zawsze to ono jest najważniejsze w daniu. Dobre mięso to nie tylko jego wysoka jakości, ale i wykorzystanie odpowiedniego opiekacza do kebaba. Tymczasem lokale gastronomiczne serwujące kebaby cieszą się w Polsce nieustannie bardzo dużą popularnością.
Jaki opiekacz do kebaba wybrać do swojego lokalu?
Na starcie należy na pewno jasno określić potrzeby danego lokalu i wybrać do niego sprzęt o odpowiedniej pojemności. Jeśli ruch ma być duży, warto zainwestować od razu w większy opiekacz do kebaba Potis, który pomieści odpowiednio więcej mięsa. Wtedy każdy klient szybko dostanie smaczną potrawę i wyjdzie zadowolony. Dobrym rozwiązaniem są opiekacze do kebaba z dłuższym mieczem. Największe modele mieszczą minimum 50 kilogramów mięsa.
Gazowe opiekacze do kebaba i ich charakterystyka
Wyróżnia się gazowe i elektryczne opiekacze do kebaba. Różnią się one między sobą przede wszystkim kosztami eksploatacyjnymi. Na tym jednak nie koniec. Profesjonaliści zazwyczaj stawiają na gazowy opiekacz do kebaba. To maszyna zasilana płynnym gazem np. z butli. Sprawdza się doskonale w restauracjach, bo jest bardzo wydajna. Jednocześnie pozwala na przygotowanie wielu kilogramów mięsa. Nie generuje także wysokich rachunków za prąd.
Jaki gazowy opiekacz do kebaba sprawdzi się najlepiej?
Warto postawić na sprzęt renomowanej marki np. Potis. Kiepskiej klasy urządzenia mogą bowiem w nierównomierny sposób przypiekać mięso. To oczywiście może przekładać się na negatywnie odczucia klientów. Kebab to jedzenie typu fast food, a więc długie oczekiwanie na potrawę jest w tym przypadku niewskazane. Nasze opiekacze do kebaba są w 100% bezpieczne w użytkowaniu i bardzo ergonomiczne. Sprawdzą się doskonale w każdym lokalu.
Co cechuje elektryczne opiekacze do kebaba?
Elektryczne opiekacze do kebaba są uważane za łatwiejsze w obsłudze i bezpieczniejsze w użytkowaniu. Z drugiej strony generować mogą wysokie rachunki za energię elektryczną. Zdaniem niektórych mięso przygotowywane z ich pomocą jest bardziej twarde i może być niekiedy wysuszone. Jednak i tego typu urządzenia mają swoich zwolenników. Znajdziesz je oczywiście także w ofercie naszego sklepu internetowego.
Jak utrzymać opiekacz do kebaba w czystości?
Okazuje się, że utrzymanie opiekacza do kebaba w czystości wcale nie jest zajęciem trudnym i skomplikowanym. Nasze urządzenia są zaprojektowane w taki sposób, aby czynność ta nie sprawiała wielu problemów. Kluczem do sukcesu jest w tym przypadku regularność. Systematycznie czyszczone i konserwowane opiekacze do kebaba przez długi czas zachowają swoje walory estetyczne oraz techniczne. Oczywiście myć je można dopiero po całkowitym ostygnięciu. Ma to duże znaczenie także z punktu widzenia higieny.
"
["children"]=>
array(2) {
[0]=>
array(5) {
["id"]=>
string(1) "5"
["link"]=>
string(44) "https://amggastro.pl/5-opiekacze-elektryczne"
["name"]=>
string(21) "Opiekacze elektryczne"
["desc"]=>
string(7435) "
Wysokiej klasy elektryczne opiekacze do kebaba
Jeśli marzysz o własnej restauracji bliskowschodniej czy bałkańskiej, powinieneś wiedzieć, jak dużą rolę odgrywa w tym przypadku opiekacz do kebaba elektryczny. To urządzenie wielofunkcyjne, które pozwala na przyrządzenie wielu rodzajów mięsa. Opiekacze elektryczne wykorzystują elektryczne ogrzewacze. Nie wymagają stosowania żywego ognia, co czyni je bardzo bezpiecznymi w użytkowaniu.
Opiekacz do kebaba - elektryczny czy gazowy?
W naszej ofercie znaleźć można elektryczne i gazowe opiekacze do kebaba. Oczywiście każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Urządzenia elektryczne są łatwiejsze w obsłudze i bezpieczniejsze w eksploatacji niż sprzęty gazowe. Można ich używać zawsze, bo w tym przypadku nie jest konieczne podłączenie gazu. Pojawiają się jednak opinie, że opiekacze elektryczne mogą nieco wysuszać mięso. To jednak kwestia, która nie jest przesądzona.
Czym opiekacze elektryczne różnią się od gazowych?
Na jaki opiekacz do kebaba postawić - elektryczny czy gazowy? W dużej mierze wybór to kwestia osobistych upodobań i preferencji w tym zakresie. Smaczne i chrupiące mięso można upiec zarówno w opiekaczu gazowym, jak i elektrycznym. Trudno jednoznacznie wskazać, który sprzęt jest lepszy. Zdaniem niektórych osób urządzenia elektryczne działają nawet w sposób bardziej równomierny. W rzeczywistości jednak najważniejszy jest wybór sprzętu renomowanej marki.
Na jaki opiekacz do kebaba elektryczny się zdecydować?
Znaczenie ma tutaj kilka podstawowych kwestii. Warto sprawdzić ilość stref grzewczych czy możliwość ich regulowania, a także moc grzałek. Dość istotna jest ponadto waga czy rozmiar mięsa i jego maksymalna średnica. Kolejnym elementem są dodatkowe bagnety, które mogą wchodzić w skład zestawu podstawowego. Na skutek użytkowania urządzenie potrzebować może serwisowania. Tutaj dobrze jest zaznajomić się z tematem dostępności części zamiennych.
Elektryczne opiekacze do kebaba - czym mogą się różnić?
Elektryczne opiekacze do kebaba mogą być wyposażone w napęd górny lub dolny. Urządzenia z napędem górnym mają prostą budowę i są bezproblemowe w serwisowaniu. Są także rozwiązaniem tańszym niż opiekacze z napędem dolnym. Napęd dolny ma jednak tę zaletę, że jest odizolowany od źródła wysokiej temperatury. Przekłada się to na jego dużą trwałość. Pod względem konstrukcji takie sprzęty są bardziej skomplikowane. Niekiedy istnieje możliwość montażu dodatkowych osłon bocznych, które koncentrują ciepło na mięsie.
Opiekacze elektryczne do kebaba renomowanych marek
W naszym sklepie internetowym mamy w ofercie elektryczne opiekacze do kebaba renomowanych marek np. Potis i Maltem. Są to sprzęty, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mają odpowiednie certyfikaty dopuszczające je do użytkowania w lokalach gastronomicznych. Są łatwe do utrzymania w czystości i cechują się dużą wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne. Zapraszamy do zakupów.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
[1]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "17"
["link"]=>
string(40) "https://amggastro.pl/17-opiekacze-gazowe"
["name"]=>
string(16) "Opiekacze gazowe"
["desc"]=>
string(7399) "
Wysokiej klasy gazowe opiekacze do kebaba
Klasyczny opiekacz do kebaba gazowy jest zasilany gazem z butli. Dlatego jest to urządzenie tańsze w użytkowaniu niż opiekacz elektryczny. To jest spora zaleta. W lokalu gastronomicznym odgrywa to dużą rolę, bo sprzęt do kebaba musi być przez cały czas uruchomiony. Opiekacze gazowe wymagają jednak zapewnienia im sporej przestrzeni. Warto tutaj postawić na urządzenie renomowanej marki np. opiekacz Potis GD4 czy Potis GD5.
Do czego służą gazowe opiekacze do kebaba?
Kebab to z pewnością jedna z bardziej lubianych potraw na całym świecie. Serwowana jest w bułce, tortilli lub picie. Jest to danie proste i szybkie do wykonania. Dlatego w Polsce nie brakuje lokali gastronomicznych serwujących tego typu fast foody. W celu serwowania klientom potraw wysokiej jakości trzeba swój bar najpierw odpowiednio wyposażyć. Podstawą jest opiekacz do kebaba gazowy np. marki Potis.
Opiekacz do kebaba - gazowy czy elektryczny?
Oba typy urządzeń mają oczywiście swoich zwolenników i przeciwników. Jednak to opiekacze gazowe uchodzą za bardziej ekonomiczne i wydajniejsze. Zdaniem wielu osób urządzenia elektryczne mogą nieco wysuszać mięso. Z kolei opiekacz do kebaba gazowy Potis równomiernie i szybko wypieka mięso różnego rodzaju, nie generując przy tym wysokich rachunków za prąd. Mięso zachowuje jednocześnie swoje walory smakowe i nadal pozostaje soczyste. Tak działa dobrej klasy opiekacz gazowy.
Jaki opiekacz do kebaba gazowy wybrać do swojego lokalu?
Przed kupieniem odpowiedniego sprzętu, trzeba jasno określić swoje oczekiwania i potrzeby. Duże znaczenie ma to, jak duży ruch panuje w lokalu i ile mięsa jest w nim codziennie zużywane. W niewielkich barach nie sprawdzą się okazałe gazowe opiekacze do kebaba. Wystarczą w zupełności modele mniejsze np. mieszczące 20 kg mięsa. Jednak w dużych punktach wymagany może być już sprzęg pozwalający na opiekanie około 100 kg mięsa. Czasem dobrym rozwiązaniem jest zakup urządzenia z większą ilością palników. To pozwala bowiem na szybszą realizację zamówień.
Czym cechują się najlepsze gazowe opiekacze do kebaba?
Wysokiej jakości gazowe opiekacze do kebaba mają regulowane palniki i to w sposób niezależny od siebie. Dlatego można w ich przypadku ustawić inną moc w różnych strefach grzewczych. To świetne rozwiązanie, bo mięso do kebaba skrawa się partiami. Najlepsze urządzenia wyposażone są w specjalne tace na tłuszcz i pozostałości po opiekaniu. W ten sposób można z łatwością utrzymać stanowisko pracy w czystości.
Jakie cechy ma opiekacz do kebaba gazowy Potis?
Potis to firma o długiej historii, bo na rynku obecna jest od niemal 40 lat. Specjalizuje się w produkcji sprzętu gastronomicznego, w tym opiekaczy gazowych do kebaba. Jej sprzęt spotkać można w niemal każdej restauracji tego typu w Polsce. To najlepiej świadczy o jego wysokiej jakości, wydajności czy funkcjonalności. Opiekacze gazowe Potis znajdziesz także w ofercie naszego sklepu internetowego.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
}
}