Kuchnia
Sortuj wg:Profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej
Wyposażenie kuchni restauracji czy innego lokalu gastronomicznego to spore wyzwanie. Tymczasem to kuchnia jest w tym przypadku najważniejsza i to od jakości wybranego do niej sprzętu zależy w dużej mierze poziom serwowanych dań czy szybkość obsługi. Na jakie akcesoria kuchenne warto postawić? Jak powinno wyglądać profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej?
Niezbędne w każdej restauracji akcesoria kuchenne
Nie sposób nie wspomnieć na początku o takich podstawowych akcesoriach kuchennych jak noże, garnki, patelnie, naczynia, deski do krojenia, rondle czy termosy do napojów. Bez tego typu produktów praca w profesjonalnej kuchni byłaby po prostu niemożliwa. Inną kategorią produktów są akcesoria wspomagające pracę personelu. Wymienić tutaj warto profesjonalne wagi czy ostrzałki do noży. Znajdziesz je oczywiście w naszym doskonale wyposażonym e-sklepie.
Wysokiej klasy pojemniki gastronomiczne GN a wyposażenie kuchni restauracji
Mówiąc o profesjonalnym wyposażeniu kuchni, trzeba wspomnieć o pojemnikach gastronomicznych GN. Wykorzystywane one są do przechowywania żywności, ale bez utraty ciepła przygotowanych potraw. Przychodzą z pomocą także w transporcie. W naszej ofercie mamy wysokiej jakości pojemniki GN ze stali nierdzewnej oraz poliwęglanu. Cechują się one zróżnicowaną pojemnością. Wyposażenie kuchni gastronomicznej powinno poza tym obejmować innego typu pojemniki.
Standardowe naczynia gastronomiczne - garnki i patelnie
Na profesjonalne wyposażenie kuchni składają się także naczynia np. patelnie i garnki. Warto na nie zwrócić szczególną uwagę, bo to od nich w dużej mierze zależy to, czy potrawa się uda. Stąd w naszej ofercie znaleźć można różnego typu rondle, cedzaki, patelnie, garnki nierdzewne, miski czy wiadra. Stawiamy na produkty wytrzymałe, żywotne i łatwe do utrzymania w czystości. Warto bowiem inwestować w naczynia, które będą wykorzystywane przez długie lata.
Jak powinno wyglądać wyposażenie kuchni gastronomicznej?
Nie da się ukryć, że wyposażenie kuchni gastronomicznej inne będzie w pizzerii, a inne w luksusowej restauracje serwującej dania azjatyckie. Już sam typ kuchni determinuje wybór urządzeń, chociaż nie jest to kwestia najważniejsza. Warto już na samym początku wiedzieć, co w kuchni będzie gotowane i z użyciem jakich technik. Odpowiednio dobrane naczynia i akcesoria kuchenne sprzyjają szybkiej, profesjonalnej obsłudze.
Co musi się znaleźć na wyposażeniu kuchni restauracji?
Nie ma dobrze wyposażonej kuchni restauracji bez odpowiednich akcesoriów - przyborów kuchennych. Ułatwiają one przygotowywanie potraw i jednocześnie rozwiązują wiele problemów z ich serwowaniem czy porcjowaniem. Nasze akcesoria z pewnością usprawnią wiele procesów zachodzących w profesjonalnej kuchni. Są to np. różnego rodzaju noże, szczypce, obieraczki, łyżki kuchenne, szpatułki, chochle i wiele innych elementów. Wyposaż z nami swoją kuchnię od A do Z.
" ["children"]=> array(3) { [0]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "162" ["link"]=> string(43) "https://amggastro.pl/162-akcesoria-kuchenne" ["name"]=> string(18) "Akcesoria kuchenne" ["desc"]=> string(6765) "Profesjonalne naczynia kuchenne
Każda kuchnia, bez względu na to, czy jest to kuchnia domowa czy gastronomiczna nie może obejść się bez paru podstawowych rzeczy. Do takich niezbędników bezsprzecznie należą naczynia kuchenne oraz różnego rodzaju akcesoria kuchenne. Do każdego z lokali gastronomicznych potrzebne są nam takie podstawowe naczynia takie jak na przykład garnki, czy patelnie. Trudno sobie bez nich wyobrazić obsłużenie jakichkolwiek gości. W naszej ofercie posiadamy szeroką ofertę wszelakich naczyń kuchennych. Wysokiej jakości artykuły kuchenne to przepis ku drodze po sukces!
Naczynia kuchenne w gastronomii
Naczynia gastronomiczne to podstawa swobodnej pracy w kuchni. Nowoczesne i profesjonalne urządzenia mogą w znaczny sposób pomóc w usprawnieniu przy wykonywaniu powtarzalnych czynności. Przykładem takich naczyń są choćby garnki kuchenne z nienagrzewającymi się uchwytami, dzięki którym eliminujemy ryzyko poparzenia się. Wyposażając się w niezbędne elementy kuchenne w naszym sklepie, możesz być spokojny używając starannie wyselekcjonowanych naczyń kuchennych, dzięki którym praca w kuchni stanie się przyjemnością! Artykuły kuchenne takie jak brytfanny, cedzaki, patelnie czy czajniki elektryczne to jedne z pierwszych rzeczy, które kupujemy do naszej kuchni, chcąc by funkcjonowała ona w prawidłowy sposób.
Co powinno znajdować się w dobrze wyposażonej kuchni?
Do dobrego wyposażenia kuchni gastronomicznej potrzebujemy zaopatrzyć się w niezbędne akcesoria kuchenne. W skład niezbędnych elementów wyposażenia kuchni wchodzić mogą takie rzeczy jak: naczynia, garnki ze stali nierdzewnej, patelnie, noże, deski do krojenia, pojemniki, sztućce, waga, dzbanki oraz wiele innych zależnie od potrzeb! Przy pomocy wyżej wymienionych narzędzi podstawowe działania podejmowane w kuchni nie stanowią dla nas większego problemu, co więcej: praca sprawia nam przyjemność, jeśli możemy posiłkować się pomocą profesjonalnych narzędzi stworzonych specjalnie do polepszania naszego komfortu pracy w kuchni. Jak zatem widzimy, okazuje się, iż warto wyposażyć swoją kuchnię w profesjonalny sprzęt gastronomiczny, dzięki czemu możemy oszczędzić sobie wielu zmartwień.
Oferta AMG Gastro
W naszym sklepie znajdziesz bardzo szeroką gamę urządzeń niezbędnych do poprawnego funkcjonowania każdej kuchni, zarówno domowej jak i gastronomicznej! Odpowiedni dobór narzędzi kuchennych może znacznie usprawnić naszą pracę w kuchni, co przyczyni się na lepsze zarobki oraz ogólne zadowolenie w zespole. W naszej ofercie znajdziesz starannie wyselekcjonowane produkty najlepszej jakości, które posłużą Ci na długie lata! W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego jak i mailowego - postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości oraz fachowo doradzimy co do wyboru odpowiedniego sprzętu! :)
" ["children"]=> array(8) { [0]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "68" ["link"]=> string(30) "https://amggastro.pl/68-garnki" ["name"]=> string(6) "Garnki" ["desc"]=> string(7397) "Wysokiej jakości garnki dla gastronomii
Oferowane w naszym sklepie internetowym profesjonalne garnki do restauracji sprawdzą się także w innych barach serwujących jedzenie. Są to naczynia wykonane z materiałów wysokiej jakości i dlatego mogą być w intensywny sposób eksploatowane. Sprawdzają się doskonale użytkowane przez wiele lat. Do wyboru są w tym przypadku garnki o zróżnicowanej pojemności - garnki duże i małe.
Profesjonalne garnki do restauracji
Trudno jest sobie wyobrazić sprawną pracę kucharzy bez niezawodnych naczyń. Podstawą są tutaj oczywiście specjalne garnki dla gastronomii. Od ich jakości w dużej mierze zależy smak przygotowywanych potraw. Dlatego ogromne znaczenie ma materiał ich wykonania. Możliwości jest tutaj całkiem sporo. Nie da się jednak ukryć, że od lat największym uznaniem cieszą się garnki ze stali nierdzewnej. To materiał trwały i cechujący się doskonałą przewodnością cieplną. Nie ulega zarysowaniom i korozji.
Czym cechują się garnki ze stali nierdzewnej?
Garnki ze stali nierdzewnej to świetna propozycja do profesjonalnej kuchni. Te dostępne w naszym sklepie wyróżniają się sporą pojemnością i wysoką jakością wykonania. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne, działanie środków chemicznych czy wysokie i niskie temperatury. Każdego dnia przy ich pomocy przygotowywać można potrawy nawet dla setek gości. Są to również garnki na indukcję. Trudno się więc dziwić ich dużej popularności na rynku.
Na jakie garnki dla gastronomii warto się zdecydować?
Garnki to niewątpliwie niezwykle istotny element wyposażenia kuchni. To właśnie od nich w dużej mierze zależy liczba obsługiwanych na co dzień gości. Wpływają także na jakość przygotowywanych potraw. Tylko prawidłowo przeprowadzona obróbka cieplna zapewnia produktom spożywczym odpowiednią konsystencję, smak i aromat. Kiepskiej jakości garnki mogą szybko się niszczyć i odkształcać. Wówczas gorzej trzymają ciepło, a niekiedy wydzielają groźne dla zdrowia substancje.
Idealne garnki gastronomiczne - czyli jakie?
Wybierając profesjonalne garnki do restauracji, trzeba zastanowić się nad tym, jaki sprzęt jest w ogóle w lokalu potrzebny. Naczynia źle dobrane są niezbyt ergonomiczne i niepraktyczne. Dlatego na samym początku warto oszacować dziennie obciążenie i określić zapotrzebowanie przy obłożeniu maksymalnym. Najlepiej mieć do dyspozycji kilka różnych wariantów. Nikt nie chce znaleźć się w sytuacji, gdy gościom nie ma w czym ugotować jedzenia.
Garnki ze stali nierdzewnej nie tylko dla szefów kuchni
Kupując garnki, trzeba zwrócić szczególną uwagę na ich wielkość. Zarówno naczynia zbyt duże, jak i zbyt małe są mało praktyczne. Malutkie garnki bywają nieergonomiczne, ale nie ma sensu gotowanie w naczyniach wypełnionych jedynie częściowo. W ten sposób marnuje się sporo energii elektrycznej lub gazu. Warto zastanowić się dobrze nad profilem swojej działalności. Co ciekawe, spore znaczenie ma także kształt garnków. Modele wysokie są idealne do zup, a płaskie do gotowania mięs i makaronów.
" ["children"]=> array(0) { } } [1]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "69" ["link"]=> string(32) "https://amggastro.pl/69-patelnie" ["name"]=> string(8) "Patelnie" ["desc"]=> string(7335) "Wysokiej jakości patelnie gastronomiczne
W profesjonalnej kuchni najważniejsza jest niezawodność. Znaczenie ma w tym przypadku nie tylko doświadczona i zgrana ekipa, ale także narzędzia, którymi dysponuje. To często od ich jakości i funkcjonalności zależy to, jak sprawnie działa zaplecze kuchenne. Ogromnie ważne są tutaj patelnie gastronomiczne - patelnie teflonowe i patelnie ze stali nierdzewnej. Muszą się one znaleźć na wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego, niezależnie od jego wielkości i profilu działalności.
Jakie patelnie są wykorzystywane w gastronomii?
Patelnie to ważny element w każdym lokalu gastronomicznym. Niewiele osób jednak zdaje sobie sprawę z tego, że jest to dość szeroka kategoria produktów. Obejmuje m.in. patelnie teflonowe i te wykonane ze stali nierdzewnej czy patelnie na indukcję. Poszczególne modele różnić się też mogą kształtem czy wielkością. Dlatego dobrze jest na starcie określić profil działalności i zastanowić się, do czego patelnie mają być właściwie wykorzystywane.
Jakie zalety mają gastronomiczne patelnie dla profesjonalistów?
Oferowane przez nas patelnie to produkty tworzone z wysokiej jakości materiałów w oparciu o technologie usprawniające smażenie. Mają nieprzywierające powłoki i pozwalają na smażenie bez tłuszczu. Prym wiodą w tym przypadku patelnie teflonowe. Wyposażone są w nienagrzewające się uchwyty i świetnie utrzymują ciepło. Są to patelnie na indukcję i inne typy kuchenek. Nie sprawiają problemów w zakresie utrzymania w czystości.
Czym charakteryzują się patelnie gastronomiczne?
Przede wszystkim patelnie stworzone z myślą o gastronomii są przystosowane do intensywnej eksploatacji. Cechują się niezwykłą trwałością. Często mają spore rozmiary, a więc umożliwiają przygotowywanie naprawdę sporych porcji jedzenia. Produkowane są z materiałów w 100% bezpiecznych dla konsumentów. Doskonałym przykładem mogą być wytrzymałe patelnie ze stali nierdzewnej. To inwestycja na długie lata.
Obowiązkowy element wyposażenia kuchni - patelnie
Wysokiej jakości patelnie renomowanych marek to najlepszy wybór w przypadku restauracji i innych lokali gastronomicznych. Obecnie prym na rynku wiodą patelnie teflonowe i patelnie ze stali nierdzewnej. Można je użytkować przez długi czas bez obaw o utratę jakości. Większość z nich doskonale sprawdza się na wszystkich rodzajach kuchenek. Są to często patelnie na indukcję. Szczególną uwagę warto zwrócić na modele klasyczne, które potrzebne są w każdej kuchni.
Dlaczego wybór dobrej patelni do kuchni jest tak ważny?
Patelnie muszą się znaleźć na zapleczu kuchennym każdego lokalu gastronomicznego. Służą głównie do smażenia, czasem do duszenia i grillowania. Dobrej klasy modele zapewniają przygotowanie idealnych potraw, co w przypadku restauracji na ogromne znaczenie. W kuchni warto mieć kilka różnych patelni o zróżnicowanej wielkości. W naszym sklepie internetowym z pewnością znajdziesz naczynia idealne do swojej restauracji.
" ["children"]=> array(0) { } } [2]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "76" ["link"]=> string(28) "https://amggastro.pl/76-wagi" ["name"]=> string(4) "Wagi" ["desc"]=> string(4714) "Waga kuchenna w gastronomii
Funkcjonalna waga kuchenna to jeden z filarów sprawnej pracy w kuchni. To właśnie dzięki wadze, możemy z dużą dokładnością odmierzyć wagę produktów potrzebnych nam do przyrządzania wszelakich potraw. Jaką wagę kuchenną wybrać byśmy byli zadowoleni? To zależy do jakich celów będzie nam potrzebna, głównym kryterium przy wyborze będzie na przykład jej maksymalne obciążenie.
Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze wagi?
Rodzaj wag kuchennych to jedno z podstawowych kryteriów podczas wyboru wagi kuchennej do naszej gastronomii. Rodzaj wagi mówi nam do jakich warunków jest ona przystosowana. Najczęściej do wyboru mamy takie wagi jak: elektroniczne, spożywcze czy sklepowe. Elektroniczna waga kuchenna to najczęściej wybierana do domowego kuchennego asortymentu. Zazwyczaj jej maksymalne obciążenie to do około 5 kilogramów. W domowych warunkach zazwyczaj jest to wystarczające, zaś gdy mowa o lokalach gastronomicznych, okazuje się, iż może być wręcz przeciwnie. W tym wypadku waga spożywcza czy sklepowa okazuje się być idealnym rozwiązaniem. Niektóre wagi kuchenne mają możliwość ważenia nawet do 40-50kg! Maksymalny załadunek to jedno z najważniejszych parametrów, dlatego też warto zawczasu dowiedzieć się jakiego sprzętu nam potrzeba. Dokładność pomiaru to kolejny punkt przy którym warto się zastanowić. Niektóre wagi potrafią mierzyć z dokładnością nawet do 1/10 grama, lecz zazwyczaj pomiar z dokładnością do 1 grama jak najbardziej wystarcza w warunkach gastronomicznych. Precyzyjna waga kuchenna bardziej sprawdza się choćby w zakładach jubilerskich, gdzie każdy karat[0,2g] ma znaczenie! Przy wyborze wagi warto również zwrócić uwagę na to czy waga posiada takie funkcje jak: przeliczanie pomiarów w różnych jednostkach, wskaźnik poziomu baterii, minutnik czy termometr.
Oferta AMG Gastro
Waga kuchenna dobrej jakości pozwala na sprawne działanie w kuchni. W naszym sklepie oferujemy wagi elektroniczne sprzyjające w gastronomii. Najlepsza waga kuchenna to taka, która sprosta Twoim oczekiwaniom, jeśli nie jesteś pewny co do wyboru, skontaktuj się z Nami - z chęcią odpowiemy na wszelkie Twoje pytania! W naszej ofercie posiadamy wytrzymałe elektroniczne wagi , przystosowane do pracy w najtrudniejszych warunkach. Sprzęt zakupiony w naszym sklepie posłuży Ci na wiele lat, sprawdź sam!
" ["children"]=> array(0) { } } [3]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "160" ["link"]=> string(34) "https://amggastro.pl/160-brytfanny" ["name"]=> string(9) "Brytfanny" ["desc"]=> string(10823) "Profesjonalne brytfanny gastronomiczne
Brytfanna to niezwykle praktyczne i wytrzymałe naczynie kuchenne, które pozwala na przygotowanie wielu potraw jednocześnie. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które lubią gotować dla dużej liczby gości lub rodziny. Dzięki swoim wymiarom, brytfanna pozwala na przygotowanie potraw bez konieczności ich przełożenia do innego naczynia. To pozwala na oszczędność czasu i energii, a także zapewnia lepsze rezultaty gotowania. Brytfanna to również świetne rozwiązanie dla osób, które chcą przygotowywać potrawy bez konieczności ciągłego mieszania czy przemieszczania potraw. Jest to szczególnie przydatne przy przygotowywaniu potraw, które wymagają długiego duszenia lub pieczenia. Brytfanna jest niezastąpiona w kuchni, zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów gotowania.
Rodzaje brytfanny
Brytfanna jest wykonana z wysokiej jakości materiałów, takich jak żeliwo lub stali nierdzewnej, co pozwala na równomierne rozprowadzanie ciepła i zapewnia długotrwałą trwałość. Żeliwna brytfanna jest szczególnie polecana dla osób, które cenią sobie naturalne i tradycyjne metody gotowania. Zaletą brytfanny żeliwnej jest to, iż tego typu brytfanny utrzymują ciepło. Żeliwo pochodzenia naturalnego jest nie tylko trwałe, ale również posiada właściwości mineralne, które pozytywnie wpływają na smak i wartości odżywcze przygotowywanych potraw. Natomiast brytfanna wykonana ze stali nierdzewnej jest odporna na korozję i łatwa w utrzymaniu czystości. W zależności od preferencji można wybrać odpowiednią brytfannę. Dodatkowo, brytfanna jest pokryta specjalną powłoką emaliową (brytfanna emaliowana), która chroni naczynie przed korozją i ułatwia utrzymanie czystości. Emalia jest również odporna na działanie wysokiej temperatury i chemikaliów, dzięki czemu pozwala na używanie brytfanny na różne sposoby. Jest to niezwykle ważne, ponieważ dzięki temu brytfanna będzie służyła przez wiele lat.
Zastosowanie brytfanny gastronomicznej
Brytfanna jest przeznaczona do użytku zarówno na kuchence gazowej, jak i elektrycznej oraz na płycie indukcyjnej. Dzięki temu, można ją używać w różnych rodzajach kuchni i na różnych rodzajach kuchenek. To pozwala na elastyczność i dostosowanie do indywidualnych potrzeb i preferencji każdego użytkownika. Dzięki uniwersalności brytfanna jest idealna zarówno do użytku w domu jak i w restauracjach czy kuchniach szkolnych. Brytfanna używana na płycie indukcyjnej pozwala na szybkie i równomierne nagrzanie naczynia, co przyspiesza proces gotowania i pozwala na uzyskanie lepszych rezultatów. Natomiast na kuchence gazowej brytfanna pozwala na długie duszenie potraw bez konieczności ciągłego pilnowania. Dodatkowo, brytfanny z powłoką emaliową, która jest odporna na działanie wysokiej temperatury, mogą być używane również w piekarniku, co pozwala na przygotowanie potraw w różny sposób.
Co można przyrządzić w brytfannie?
Brytfanna jest idealna do przygotowywania różnych potraw, takich jak mięso, warzywa, ryby, czy też zupy i gulasze. Dzięki swoim wymiarom pozwala na przygotowanie potraw dla dużej liczby osób jednocześnie, co jest szczególnie przydatne przy przygotowywaniu potraw na przyjęcia czy też rodzinne spotkania. Mięso przygotowywane w brytfannie jest soczyste i aromatyczne, a warzywa nabierają wyjątkowego smaku i konsystencji. Brytfanna pozwala również na przygotowanie ryb w całości, co jest szczególnie praktyczne przy przygotowywaniu potraw na przyjęcia czy też rodzinne spotkania. Zupy i gulasze przygotowywane w brytfannie są gęste i pełne smaku, a dzięki swoim wymiarom pozwala na przygotowanie większej ilości potraw jednocześnie. Przygotowywanie potraw w brytfannie pozwala na oszczędność czasu i energii, a także zapewnia lepsze rezultaty gotowania.
Eksploatacja brytfanny
Brytfanna jest łatwa do utrzymania w czystości, a po użyciu można ją myć w zmywarce. Dzięki temu, nie trzeba poświęcać wiele czasu na jej czyszczenie, co pozwala na skupienie się na przygotowywaniu potraw. W przypadku brytfanny ze stali nierdzewnej czy emaliowanej nie ma potrzeby używania specjalnych detergentów, wystarczy użycie ciepłej wody i delikatnego detergentu. Natomiast w przypadku brytfanny żeliwnej, ważne jest aby naczynie żeliwne odpowiednio oczyścić i zabezpieczyć przed rdzą, co pozwala na długotrwałe użytkowanie.
Brytfanna to must-have w każdej kuchni, która pozwala na przygotowanie wielu potraw jednocześnie, a jej trwałość i łatwość utrzymania w czystości są dodatkowymi atutami. Dzięki swoim uniwersalnym właściwościom i możliwości używania na różnych rodzajach kuchenek, brytfanna jest niezastąpiona w każdej kuchni, zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów gotowania.
W sklepie internetowym AMG Gastro znajdziesz niezbędny sprzęt gastronomiczny a w nim takie produkty jak na przykład nowoczesne brytfanny. Oferujemy różnego rodzaju bytfanny jak brytfanny stalowe, żeliwne brytfanny czy brytfanny aluminiowe. Przewidywany termin dostawy do Klienta to średnio 2 dni robocze.
" ["children"]=> array(0) { } } [4]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "161" ["link"]=> string(31) "https://amggastro.pl/161-rondle" ["name"]=> string(6) "Rondle" ["desc"]=> string(11442) "Profesjonalne rondle gastronomiczne
Rondel to specjalistyczne naczynie kuchenne, którego kształt i materiał wykonania umożliwiają efektywne i równomierne gotowanie potraw na kuchence. Rondle są popularne w gastronomii, ponieważ pozwalają na przygotowywanie wielu potraw jednocześnie, co jest szczególnie ważne w przypadku dużych zamówień i szybko rosnącego popytu na jedzenie.
Rondel to naczynie kuchenne, które jest szczególnie przydatne w gastronomii. Rondle są wykonane z różnych materiałów, takich jak stal nierdzewna, aluminium czy teflon, i są dostępne w różnych rozmiarach. Ich charakterystyczny kształt składa się z głębokiego dna i wysokich boków.
Rondle są bardzo popularne w gastronomii, ponieważ pozwalają na przygotowywanie wielu potraw jednocześnie. W przypadku dużych zamówień i szybko rosnącego popytu na jedzenie, rondle pozwalają kucharzom na szybsze i bardziej efektywne gotowanie, co jest kluczowe dla sukcesu w branży gastronomicznej.
Rondle są także bardzo łatwe w utrzymaniu i czyszczeniu, co jest szczególnie ważne w przypadku intensywnego użytkowania.
Dzięki swojej uniwersalności, rondle można używać do gotowania wielu rodzajów potraw, takich jak zupy, sosy, mięso, warzywa i ryby. Warto zainwestować w dobrej jakości rondel, aby zapewnić sobie wygodę i efektywność w codziennej pracy w kuchni.
Rodzaje rondli gastronomicznych
W gastronomii istnieją dwa główne rodzaje rondli: teflonowe i stalowe. Rondle teflonowe są łatwiejsze w utrzymaniu i czyszczeniu, ale często nie są tak trwałe jak te ze stali nierdzewnej. Z kolei rondle stalowe są trwalsze, ale wymagają specjalnej pielęgnacji, aby zachować ich wygląd i funkcjonalność.
Wybór odpowiedniego rondla jest bardzo ważny dla efektywności i jakości przygotowywania potraw. Ważne jest, aby wybrać rondel o odpowiedniej wielkości, który będzie pasować do potrzeb kuchni. W przypadku mniejszej kuchni, rondle o mniejszej pojemności będą wystarczające, natomiast w przypadku dużych restauracji konieczne będzie zakupienie większych rondli.
Grubość dna rondla jest również ważnym czynnikiem. Grube dno zapewni równomierne rozprowadzanie ciepła, co jest kluczowe dla dokładnego i równomiernego gotowania potraw.
Materiał, z jakiego wykonany jest rondel, również ma znaczenie. Stal nierdzewna jest trwałym i łatwym w utrzymaniu materiałem, który jest idealny dla gastronomii. Teflon jest łatwym w czyszczeniu materiałem, jednak jego trwałość jest mniejsza niż w przypadku stalowych rondli.
Wybór odpowiedniego rondla jest ważnym elementem dla sukcesu w branży gastronomicznej. Należy wybrać rondel o odpowiedniej wielkości, grubości dna i wykonany z trwałego materiału, aby zapewnić sobie wygodę i efektywność w codziennej pracy w kuchni.
Czym kierować się przy wyborze rondla?
Wybierając rondel do gastronomii, należy wziąć pod uwagę kilka kryteriów, takich jak wielkość, grubość dna i materiał wykonania. Rondle o grubszym dnie lepiej utrzymują ciepło i zapobiegają przypalaniu potraw. Z kolei rondle ze stali nierdzewnej są bardziej trwałe i odporne na uszkodzenia, co jest szczególnie ważne w przypadku intensywnego użytkowania. Aby wybrać odpowiedni rondel do gastronomii, należy zwrócić uwagę na kilka kluczowych czynników: wielkość i pojemność rondla, jego material (np. stal nierdzewna lub aluminiowa), grubość dna (im grubsze, tym lepiej rondel utrzymuje ciepło), kształt (okrągły lub prostokątny), uchwyty (powinny być wytrzymałe i wygodne w użytkowaniu), a także rodzaj płyty grzewczej, na jakiej będzie używany (np. gaz, elektryczna, ceramiczna).
Co możemy przygotować używając rondla?
Rondle są uniwersalnymi naczyniami kuchennymi, które można używać do gotowania wielu rodzajów potraw, takich jak sosy, zupy, mięso, warzywa i ryby. Rondle pozwalają na dokładne i równomierne gotowanie, co jest szczególnie ważne w przypadku delikatnych potraw, takich jak ryby i warzywa.
Rondle to nieodzowny element wyposażenia w każdej gastronomii. Służą do gotowania, smażenia i duszenia potraw, a także do przygotowywania sosów, zup i gulaszów. Ich wielkość i pojemność pozwala na przyrządzanie potraw w dużych ilościach, co jest szczególnie ważne w restauracjach, gdzie codziennie przygotowuje się posiłki dla wielu gości. Rondle wykonane z wysokiej jakości materiałów, takich jak stal nierdzewna, są trwałe i łatwe w utrzymaniu czystości. Mogą być używane na różnego rodzaju płytach grzewczych, w tym gazowych, elektrycznych i ceramicznych. Dzięki swojej uniwersalności i praktyczności, rondle stanowią niezbędne narzędzie dla każdego profesjonalnego kucharza.
Rondel powinien być zawsze pod ręką...
Rondle to niezbędne narzędzie w każdej profesjonalnej kuchni. Ich uniwersalność i wydajność sprawiają, że są one bardzo popularne w gastronomii, a ich wybór jest szeroki. Ważne jest, aby wybrać rondel o odpowiedniej wielkości i grubości dna oraz wykonany z trwałego materiału, takiego jak stal nierdzewna. Przygotowywanie potraw w rondlu zapewnia ich równomierne i dokładne gotowanie, co jest szczególnie ważne w przypadku delikatnych potraw. Warto inwestować w dobrej jakości rondel, aby zapewnić sobie wygodę i efektywność w codziennej pracy w kuchni.
" ["children"]=> array(0) { } } [5]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "70" ["link"]=> string(36) "https://amggastro.pl/70-pojemniki-gn" ["name"]=> string(12) "Pojemniki GN" ["desc"]=> string(7291) "Wysokiej jakości pojemniki gastronomiczne GN
Pojemniki GN są elementem niezbędnym w każdym lokalu gastronomicznym. Mają różnorodne kształty i rozmiary. Dlatego mogą być przeznaczone do realizowania różnego rodzaju zadań. W profesjonalnej kuchni nie można sięgać po przypadkowe naczynia. Nie należą do nich zdecydowanie pojemniki gastronomiczne GN, które spełniają konkretne wymogi. Są dopuszczone do użytku w restauracjach i barach.
Czym cechują się pojemniki GN wykorzystywane w gastronomii?
Czym właściwie są pojemniki GN? Skrót “GN” pochodzi od pojęcia “Gastro Norm” wykorzystywanego w gastronomii i przez producentów sprzętu AGD. GN to ujednolicone oznaczenie wielkości naczyń. Dzięki temu można dopasować odpowiednie naczynie do niemal każdego urządzenia gastronomicznego. Pojemniki GN są ponadto łatwe do utrzymania w czystości. Wykonywane są z materiałów, które nie wpływają na smak potraw. Przykładem są pojemniki gastronomiczne ze stali nierdzewnej.
Jakie wymiary mają pojemniki gastronomiczne GN?
Producenci pojemników GN mając na uwadze komfort szefów kuchni, stworzyli aż 9 ujednoliconych wersji tych naczyń. Dzięki temu bez problemu można dobrać pojemniki do standardów danego sprzętu gastronomicznego np. bemarów. Ujednolicone wymiary przychodzą z pomocą także podczas wyposażania różnego typu sprzętów. Komory pojemników zawsze można podzielić przy udziale specjalnej listwy wspornikowej. W ten sposób z jednej dużej komory powstaje kilka mniejszych.
Profesjonalne pojemniki gastronomiczne ze stali nierdzewnej
Pojemniki gastronomiczne GN różnić się też mogą materiałem wykonania. Największą popularnością cieszy się w tym przypadku stal nierdzewna. To materiał często wykorzystywany w gastronomii. Jest bowiem odporny na uszkodzenia mechaniczne i czynniki zewnętrzne. Pojemniki GN można przechowywać szafach chłodniczych czy wykorzystywać je w piecach konwekcyjno-parowych. Ich uniwersalność pozwala zaoszczędzić całkiem sporo czasu.
Pojemniki GN - zastosowanie praktyczne
Pojemniki gastronomiczne GN wykorzystywane są do przechowywania potraw i do ich przygotowywania. Spotkać się z nimi można zarówno w małych kuchniach, jak i dużych lokalach gastronomicznych. Są to pojemniki dość mocno zróżnicowane rozmiarowo. W naszym sklepie internetowym mamy do zaoferowania przede wszystkim naczynia z wytrzymałej stali nierdzewnej. Każdy bez problemu znajdzie to, czego potrzebuje i to, co sprawdzi się w jego kuchni.
Jakie zalety mają pojemniki ze stali nierdzewnej?
Warto zwrócić uwagę na pojemniki ze stali nierdzewnej, bo mają one sporo zalet. Są przede wszystkim bardzo odporne na uszkodzenia mechaniczne, a także bardzo wysokie i niskie temperatury. Metal ten dobrze znosi kontakt z wilgocią czy żrącymi substancjami czyszczącymi. Nie ulega korozji. Pojemniki GN ze stali nierdzewnej są ponadto bardzo higieniczne. Można je łatwo utrzymać w czystości i na ogół są dopuszczone do mycia w zmywarkach.
" ["children"]=> array(0) { } } [6]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "163" ["link"]=> string(39) "https://amggastro.pl/163-etykiety-haccp" ["name"]=> string(14) "Etykiety HACCP" ["desc"]=> string(4005) "Etykiety HACCP w gastronomii
Etykiety HACCP to ważny element systemu bezpieczeństwa żywności. HACCP, czyli Hazard Analysis and Critical Control Points, to międzynarodowy standard dotyczący bezpieczeństwa żywności. System ten opiera się na analizie zagrożeń i kontroli krytycznych punktów w całym procesie produkcji i dystrybucji żywności. Etykiety HACCP są niezbędne do identyfikacji i oznaczania produktów, które spełniają wymagania tego systemu. Służą one do oznaczania produktów, które są bezpieczne do spożycia i spełniają wymagania HACCP. Dzięki temu konsumenci i klienci mają pewność, że produkt jest bezpieczny i zgodny z wymogami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności.
Etykiety HACCP powinny być widoczne i czytelne, aby można było je łatwo zidentyfikować i odczytać. Powinny one zawierać informacje o produkcie, takie jak data produkcji, termin ważności i numery partii. Dzięki tym informacjom, konsumenci i klienci są w stanie sprawdzić, czy produkt jest bezpieczny do spożycia i czy jest zgodny z wymogami HACCP. Ważne jest, aby firmy stosujące etykiety HACCP przestrzegały wszystkich wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności. Firmy powinny mieć odpowiednie procedury i kontrolować proces produkcji i dystrybucji żywności, aby zapewnić bezpieczeństwo konsumentom i spełnić wymagania HACCP.
Prosty sposób na identyfikacje i oznaczanie produktów
Wniosek: Etykiety HACCP są niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i spełnienia wymagań HACCP. Służą one do identyfikacji i oznaczania produktów, które są bezpieczne do spożycia. Firmy powinny przestrzegać wszystkich wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności i stosować etykiety HACCP, aby zapewnić konsumentom i klientom pewność, że ich produkty spełniają wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności. Etykiety HACCP są ważne nie tylko dla bezpieczeństwa konsumentów, ale także dla wizerunku firmy. Firmy, które stosują etykiety HACCP, wyróżniają się na tle innych i wzmacniają swoją pozycję na rynku, ponieważ pokazują, że dbałość o bezpieczeństwo żywności jest dla nich priorytetem.
Podsumowując, etykiety HACCP to ważny element systemu bezpieczeństwa żywności i powinny być stosowane przez firmy, aby zapewnić bezpieczeństwo konsumentom i spełnić wymagania HACCP. Etykiety te powinny być widoczne i czytelne, aby można było je łatwo zidentyfikować i odczytać. Firmy powinny przestrzegać wszystkich wymogów dotyczących bezpieczeństwa żywności i stosować etykiety HACCP, aby wzmacniać swój wizerunek i zapewniać pewność konsumentom i klientom.
Wysokiej jakości przybory kuchenne
Przybory gastronomiczne to dość szeroka kategoria produktów. Wiele z nich musi się znaleźć na wyposażeniu nie tylko każdego lokalu gastronomicznego, ale i domu prywatnego. Są to wszelkiego rodzaju chochle, łyżki cedzakowe, sitka czy szufelki kuchenne. Klienci szukają przyborów, które są funkcjonalne, trwałe i odporne na uszkodzenia. Dlatego stawiamy na produkty renomowanych marek, które są tworzone z najwyższej jakości materiałów.
Niezbędne w każdej kuchni przybory gastronomiczne
W naszym sklepie online znaleźć można szeroką ofertę różnorodnych przyborów kuchennych, które są na co dzień wykorzystywane w gastronomii. Uznać je w większości przypadków należy za akcesoria pomocnicze np. chochle i łyżki cedzakowe. Tego typu przyrządy są potrzebne w kuchni, bo znacznie usprawniają przygotowywanie wielu potraw czy ich późniejsze serwowanie. Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem.
Jakie przybory kuchenne warto wybrać do swojego lokalu?
W naszej ofercie mamy przybory gastronomiczne wykonane z materiałów trwałych, bezpiecznych i dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Jednocześnie nie są one trudne do utrzymania w czystości. Sporą ich część bez obaw można myć w zmywarce. Z pewnością zaopatrzysz się w to, co jest potrzebne w każdym lokalu gastronomicznym. Urządzając restaurację nie warto oszczędzać. Tylko akcesoria i przybory wysokiej jakości będą praktyczne, żywotne oraz funkcjonalne.
Przybory gastronomiczne, na które warto zwrócić uwagę
Przybory kuchenne to akcesoria, które ułatwiają pracę w kuchni - przede wszystkim przygotowywanie posiłków i ich serwowanie. Duże znaczenie przy ich wyborze ma na pewno materiał wykonania. Spora grupa przyborów gastronomicznych wykonana jest ze stali nierdzewnej. Mowa tutaj np. o chochlach, łyżkach cedzakowych i sitkach. Są to produkty odporne na działanie wilgoci i uszkodzenia mechaniczne. Cechują się dużą żywotnością. Warto jednak także zwrócić uwagę na przybory z tworzyw sztucznych np. poliwęglanu.
Podstawowe wyposażenie kucharza - przybory kuchenne
Każdy kucharz, zarówno profesjonalista, jak i amator, do przygotowywania potraw potrzebuje odpowiedniego sprzętu. Kuchnia to nie tylko garnki, patelnie i urządzenia AGD. To także wiele mniejszych akcesoriów i przyborów kuchennych. Bez nich gotowanie byłoby o wiele trudniejsze, a niekiedy nawet niemożliwe. W naszej ofercie bez problemu skompletować można wyposażenie swojej kuchni czy lokalu gastronomicznego.
Przybory kuchenne, które warto mieć pod ręką
Dbamy o to, aby nasz asortyment wyposażenia dla gastronomii był jak najszerszy i najbardziej zróżnicowany. Oferujemy bardzo szeroki wybór praktycznych i wygodnych w użytkowaniu przyborów kuchennych. Są to wysokiej jakości sitka, szufelki, chochle czy łyżki cedzakowe. Za sprawą solidnego wykonania zachwycają swoją funkcjonalnością i trwałością. Z powodzeniem wykorzystywane mogą być przez profesjonalistów.
" ["children"]=> array(10) { [0]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "104" ["link"]=> string(32) "https://amggastro.pl/104-sztucce" ["name"]=> string(8) "Sztućce" ["desc"]=> string(13996) "Wysokiej klasy sztućce gastronomiczne
Sztućce to nieodłączny element zastawy stołowej każdego domu i restauracji. Służą one do jedzenia potraw, a ich odpowiedni dobór i jakość mogą mieć wpływ na komfort i przyjemność z jedzenia. W domach często stosuje się różne rodzaje sztućców, od prostych i funkcjonalnych, po bardziej ozdobne i eleganckie, które służą na specjalne okazje. Natomiast w restauracjach, sztućce są ważnym elementem wyposażenia, ponieważ wpływają one na estetykę serwowanych potraw, a także na pierwsze wrażenie gości. Wybór odpowiednich sztućców jest ważny nie tylko dla estetyki, ale również dla funkcjonalności. Różne rodzaje potraw wymagają różnych rodzajów sztućców, np. noże do mięsa, widelce do ryb czy łyżki do zup. Dlatego też, każdy dom czy restauracja powinny posiada choćby jeden zestaw sztućców, który pozwoli na odpowiednie podanie i zjedzenie potraw. Sztućce to także ważny element wystroju stołu. Dzięki odpowiedniemu doborowi sztućców, można nadać mu elegancki i stylowy charakter. Warto zwrócić uwagę na jakość sztućców, ponieważ ta może mieć wpływ na trwałość i komfort użytkowania. Sztućce z wyższej jakości są zwykle trwalsze i łatwiejsze w utrzymaniu czystości.
Rodzaje sztućców
W naszym sklepie dostępne są różne rodzaje sztućców, od prostych i funkcjonalnych, po bardziej ozdobne i eleganckie. Dzięki temu każdy może kupić sztućce odpowiednie dla swoich potrzeb i gustu. W naszej ofercie znajdują się zestawy sztućców wykonane z różnych materiałów, takich jak stal nierdzewna, aluminium, srebro czy złoto. Są one również dostępne w różnych kształtach i stylach, od klasycznych po nowoczesne. Dla osób ceniących sobie prostotę i funkcjonalność, idealnym wyborem będą proste i eleganckie sztućce wykonane ze stali nierdzewnej. Natomiast, dla tych, którzy cenią sobie elegancki styl, idealnym rozwiązaniem będą sztućce wykonane ze srebra lub złota, z ozdobnymi motywami i zdobieniami. Dostępne są również zestawy sztućców, które składają się z kilku lub kilkunastu elementów, co pozwala na odpowiednie wyposażenie stołu na różne okazje. Dostępne są również zestawy sztućców dla dzieci, które są specjalnie dostosowane do ich potrzeb i możliwości. Dzięki temu każdy może wybrać sztućce odpowiednie dla swoich potrzeb i gustu. Przy zakupie sztućców, warto zwrócić uwagę na design i kształt, które mogą być dostosowane do stylu i aranżacji stołu. Dzięki temu będą one stanowić elegancki dodatek do serwowanych potraw.
Eleganckie zestawy sztućców jako oznaka prestiżu
Sztućce mogą być również oznaką prestiżu i statusu społecznego oraz znaczyć o wysokim statusie społecznym. Wiele osób decyduje się na zakup droższych i bardziej ekskluzywnych sztućców, aby podkreślić swoją pozycję społeczną lub wykorzystać je podczas ważnych uroczystości. Droższe sztućce często są wykonane z lepszej jakości materiałów, takich jak srebro czy złoto, co nadaje im eleganckiego wyglądu i wyjątkowego charakteru. Często posiadają one również ozdobne motywy i zdobienia, które dodają im jeszcze więcej elegancji. Decydując się na zakup droższych sztućców, nie tylko inwestuje się w przedmioty o wyższej jakości, ale również w element dekoracyjny, który może stać się ozdobą stołu. Dlatego też, sztućce są nie tylko przydatnym narzędziem do jedzenia, ale również oznaką prestiżu i statusu społecznego.
Sztućce jako pomysł na prezent
Sztućce mogą być również znakomitym prezentem. Z tego powodu wiele firm i producentów oferuje różne zestawy sztućców, zarówno w standardowych wersjach, jak i w specjalnie zaprojektowanych edycjach limitowanych. Zestawy sztućców mogą być przeznaczone na różne okazje, takie jak ślub, rocznice czy narodziny dziecka. Często są one zapakowane w eleganckie pudełko, co nadaje im jeszcze więcej prestiżu i podkreśla ich wartość. Dla osób szukających oryginalnego prezentu, zestawy sztućców mogą stanowić świetną opcję. Mogą być one również ciekawym wyborem dla osób, które dopiero urządzają swoje nowe mieszkanie i potrzebują wyposażenia stołu. Warto jednak pamiętać, aby dobrać odpowiedni zestaw do preferencji i stylu życia obdarowywanej osoby. Dzięki temu prezent będzie przydatny i będzie cieszył przez długi czas.
Odpowiednie czyszczenie oraz przechowywanie sztućców
Warto pamiętać o odpowiednim przechowywaniu sztućców, aby zachować ich jakość i trwałość. Zaleca się przechowywanie ich w zamkniętych pojemnikach lub specjalnie do tego przeznaczonych etui, aby chronić je przed kurzem i uszkodzeniem. Przechowywanie sztućców w odpowiednich pojemnikach pozwala również na ich łatwe przechowywanie i transport, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi wszędzie tam, gdzie jest potrzebne. Sztućce wykonane z metali szlachetnych, takich jak srebro czy złoto, powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu, aby uniknąć rdzewienia. Również sztućce z drewnianymi rączkami powinny być przechowywane w suchym miejscu, aby uniknąć pleśnienia i deformacji. Warto również pamiętać o odpowiednim czyszczeniu sztućców. Niektóre rodzaje sztućców mogą być myte w zmywarce, jednak inne, takie jak te z kołatką, powinny być myte ręcznie i osuszane dokładnie, aby uniknąć rdzewienia. Sztućce wykonane z metali szlachetnych, takich jak srebro czy złoto, powinny być czyste i suche przed przechowywaniem, ponieważ wilgoć może spowodować rdzewienie i utratę połysku. W przypadku sztućców z drewnianymi rączkami, należy unikać mycia ich w zbyt gorącej wodzie, ponieważ może to spowodować deformację drewna. Dla zwiększenia trwałości i zachowania jakości drewna, zaleca się regularne impregnowanie rączek. Ogólnie rzecz biorąc, ważne jest, aby sztućce były regularnie czyste i suche, aby zachować ich jakość i trwałość. Dzięki odpowiedniemu przechowywaniu i czyszczeniu, sztućce będą służyć nam przez długi czas i będą ozdobą każdego stołu.
Bogata oferta sztućców
Podsumowując, komplety sztućców to ważny element wyposażenia każdego domu czy restauracji. Służą one do jedzenia potraw, a ich odpowiedni dobór i jakość mogą mieć wpływ na komfort i przyjemność z jedzenia. Dostępne są one w różnych materiałach, kształtach i stylach, dlatego każdy może znaleźć odpowiednie dla siebie. Warto jednak pamiętać o jakości i trwałości, aby cieszyć się nimi przez długi czas. Sztućce z wyższej jakości są zwykle trwalsze i łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Dlatego też, przy zakupie sztućców, warto zwrócić uwagę na jakość wykonania, a także na jakość materiałów, z których są one wykonane.
Oferta AMG Gastro
W naszej ofercie znajdziesz produkty najwyższej jakości. Służymy fachową poradą w doborze odpowiednich narzędzi oraz akcesoriów gastronomicznych. W ofercie sklepu znajdziesz modele sztućców ze stali nierdzewnej jak i pozłacane, których jakości stali potwierdzają certyfikaty jak i sprzyjające opinie dotychczasowych użytkowników. Znajdziesz u nas podstawowe sztućce obiadowe jak i wyrafinowane sztućce na specjalne okazje. U nas znajdziesz sztućce pasujące w każdym lokalu jak i zaciszu domowym.
" ["children"]=> array(0) { } } [1]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "105" ["link"]=> string(34) "https://amggastro.pl/105-porcelana" ["name"]=> string(9) "Porcelana" ["desc"]=> string(7833) "Porcelana w gastronomii
Porcelana jest popularnym materiałem stosowanym w gastronomii ze względu na swoje trwałość, estetykę i łatwość w utrzymaniu czystości. Wyroby porcelanowe to idealne rozwiązanie dla restauracji, barów i innych miejsc gastronomicznych, gdzie ważne jest zapewnienie eleganckiego i profesjonalnego wyglądu. Porcelana jest odporna na wysokie temperatury, co czyni ją idealną do serwowania gorących potraw. Nie przenosi smaku ani zapachu, co pozwala na serwowanie różnych potraw na tym samym naczyniu. Ponadto, jest łatwa do utrzymania w czystości i nie traci swojego koloru ani blasku nawet po wielu latach użytkowania.
Trwałe i wytrzymałe rozwiązanie
Porcelana jest trwałym i wytrzymałym materiałem, który jest idealny do użytkowania w gastronomii. Jej trwałość polega na tym, że jest odporna na uszkodzenia mechaniczne, takie jak pęknięcia i zarysowania, a także na działanie wysokich temperatur i detergentów. Dlatego jest to idealne rozwiązanie dla restauracji i barów, gdzie wiele naczyń jest używanych codziennie i musi wytrzymać intensywne użytkowanie. Ponadto, porcelana jest łatwa do utrzymania w czystości i nie traci swojego koloru ani blasku nawet po wielu latach użytkowania. Jest to ważne dla gastronomii, ponieważ pozwala zachować elegancki i profesjonalny wygląd przez długi czas, co przyciąga klientów i wprowadza pozytywne wrażenie. Reasumując elegancka porcelana to wytrzymałe, trwałe oraz odporne na uszkodzenia mechaniczne i wysokie temperatury rozwiązanie. Jej trwałość i łatwość utrzymania pozwala na długotrwałe użytkowanie w gastronomii i zachowanie eleganckiego i profesjonalnego wyglądu.
Wysokiej jakości porcelana
Porcelana cieszy się uznaniem wielu Klientów. W gastronomii porcelana jest dostępna w różnych rozmiarach i kształtach, co pozwala na dobranie odpowiedniego naczynia do potrzeb każdej restauracji. Mogą być one wyposażone w eleganckie i trwałe uchwyty, co zapewnia wygodę podczas serwowania potraw. Rodzaj porcelany wpływać może na cenę jak i wytrzymałość wyrobu. Porcelana buduje niepowtarzalny klimat w lokalu, który Klienci mogą na długo zapamiętać. Porcelana jest odporna na przenoszenie smaku i zapachu, co jest ważne dla gastronomii, ponieważ pozwala na serwowanie różnych potraw na tym samym naczyniu bez mieszania się smaków. Oznacza to, że nie trzeba kupować oddzielnych naczyń dla każdej potrawy, co jest bardziej ekonomiczne i oszczędza miejsce w magazynie. Poza tym, porcelana jest bezpieczna dla żywności i nie wprowadza szkodliwych substancji do potraw. To zapewnia, że potrawy serwowane na porcelanowych naczyniach są bezpieczne dla zdrowia i nie zawierają szkodliwych chemikaliów.
Ekologiczne rozwiązanie
Porcelana jest także ekologicznym i bezpiecznym materiałem, ponieważ nie zawiera szkodliwych substancji, takich jak BPA i ftalany. Dlatego jest to bezpieczne dla zdrowia konsumentów i środowiska. Porcelana jest w pełni recyklowalna i nie zawiera szkodliwych chemikaliów ani toksycznych substancji. Oznacza to, że nie szkodzi środowisku naturalnemu i nie powoduje negatywnych skutków dla zdrowia ludzi ani zwierząt. Poza tym, porcelana jest bezpieczna w użyciu, ponieważ jest trwała i odporna na uszkodzenia mechaniczne, takie jak pęknięcia i zarysowania. Nie wypacza się ani nie zmienia swojego kształtu pod wpływem wysokich temperatur, co zapewnia bezpieczeństwo podczas używania. Porcelana jest ekologicznym i bezpiecznym materiałem, ponieważ jest w pełni recyklowalna i nie zawiera szkodliwych chemikaliów ani toksycznych substancji. Jest także bezpieczna w użyciu, ponieważ jest trwała i odporna na uszkodzenia mechaniczne.
Porcelana na każdą okazję
Porcelana jest trwałym i eleganckim wyborem dla gastronomii, oferując wiele korzyści, takich jak odporność na wysokie temperatury, łatwość utrzymania czystości, brak przenoszenia smaku i zapachu oraz ekologiczne i bezpieczne właściwości. Zastosowanie porcelany w gastronomii zapewnia profesjonalny wygląd i umożliwia serwowanie potraw w najlepszy możliwy sposób. Oferta porcelany w sklepie internetowym AMG Gastro to szeroki wybór wyrobów takich jak zestawy obiadowe czy kolekcje porcelany. Oferujemy porcelanę najwyższej jakości sprawdzającą się w formie zastawy stołowej jak i komplecie filiżanek. Dostępna w sprzedaży porcelana znakomicie nada się do codziennego użytku jak i wystroju restauracji czy lokalu.
" ["children"]=> array(0) { } } [2]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "74" ["link"]=> string(32) "https://amggastro.pl/74-szpatuly" ["name"]=> string(9) "Szpatuły" ["desc"]=> string(7312) "Wysokiej jakości szpatuły gastronomiczne
Szpatułki gastronomiczne są elementami niezbędnymi podczas przygotowywania różnego rodzaju potraw. Szpatuły cukiernicze wykorzystywane są np. do rozprowadzania mas i wykańczania tortów. Inne szpatuły służą z kolei m.in. do serwowania burgerów. Wszystkie nasze akcesoria wyposażone są w wygodne, ergonomiczne rączki. Tym samym gwarantują pewny chwyt i nie wyślizgują się z dłoni.
Profesjonalne szpatułki kuchenne i ich zastosowanie
Szpatuły ułatwiają przenoszenie oraz przewracanie składników, ich układanie w czasie obróbki termicznej oraz podczas wydawania. W kategorii tej znajduje się kilka różnych typów akcesoriów kuchennych. Szpatułki kątowe perforowane pozwalają na przenoszenie produktów spożywczych i ich jednoczesne odsączanie. Przybory gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej są praktyczne i bardzo wytrzymałe. Stanowią inwestycję na długie lata. Spełniają normy bezpieczeństwa wymagane przy kontakcie z żywnością.
Nieocenione przybory kuchenne, czyli szpatuły
Szpatułki kuchenne są niezbędne w każdej kuchni, podobnie jak szczypce czy chochle. Przychodzą z pomocą podczas przygotowywania wypieków i dań smażonych różnego typu. Pozwalają na wyrównywanie powierzchni ciast, kremów czy rozprowadzanie polewy na wypiekach. Umożliwiają osiągnięcie idealnie równej powierzchni produktu. W naszym sklepie internetowym znajdziesz wysokiej klasy szpatułki gastronomiczne - odpowiednie także dla profesjonalistów.
Wyjątkowo praktyczne szpatułki gastronomiczne
Przygotowywanie smażonych potraw wymaga zastosowania specjalnych przyborów, które służą do odwracania składników podczas poddawania ich obróbce termicznej. Przykładem takich dań są popularne od wielu lat burgery. Dlatego w profesjonalnej kuchni musi się znaleźć miejsce na wysokiej klasy szpatuły kuchenne. W naszym sklepie online znajdują się przybory o różnych kształtach i rozmiarach. Wszystkie są jednak dopracowane w każdym calu.
Jakie szpatułki kuchenne powinny znaleźć się w kuchni?
W przypadku akcesoriów kuchennych takich jak szpatułki duże znaczenie ma materiał wykonania. Warto stawiać na przybory wykonane z wytrzymałej stali, która jest odporna na uszkodzenia mechaniczne. Najlepiej sprawdzają się szpatuły z ergonomicznymi rączkami wykonanymi np. z tworzywa sztucznego. Wtedy dobrze leżą w dłoni, pozwalając na bezproblemową pracę w kuchni. Nasze akcesoria kuchenne są wytrzymałe, funkcjonalne i niezbyt trudne do utrzymania w czystości.
Przydatne w każdej kuchni szpatułki gastronomiczne
Szpatuły powinny się znaleźć na wyposażeniu każdej profesjonalnej kuchni. Sporo z nich służy głównie do obracania składników potraw w czasie ich smażenia. Warto też wspomnieć o szpatułkach cukierniczych. Są to przybory wykorzystywane podczas przygotowywania deserów. Stosowane są do wyrównywania polew czy kremów. Przychodzą z pomocą przy tworzeniu tortów i innego typu wypieków. Znajdziesz je w naszej ofercie.
" ["children"]=> array(0) { } } [3]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "99" ["link"]=> string(29) "https://amggastro.pl/99-szklo" ["name"]=> string(6) "Szkło" ["desc"]=> string(10767) "Szkło w gastronomii
Szkło jest ważnym elementem wyposażenia każdej restauracji, baru czy innego lokalu gastronomicznego. Ma ono wiele zastosowań i jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania takiego miejsca. Warto zwrócić uwagę na jego jakość i właściwe dobranie do potrzeb danego lokalu. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie i niezbędne do prawidłowego funkcjonowania takiego miejsca. Szkło jest używane do serwowania jedzenia i napojów, a także do wyposażenia barów i zaplecza kuchennego. Warto zwrócić uwagę na jakość szkła, ponieważ jest ono narażone na częste użytkowanie i musi spełniać wysokie wymagania dotyczące trwałości i bezpieczeństwa.
Etapy produkcji szkła
Produkcja szkła znana już była w 800 roku przed naszą erą! To właśnie wtedy Fenicjanie przejęli tę umiejętność od Egipcjan. Z czasem sztuka wytwarzania szkła zawędrowała do Greków i Rzymian. W ostatnich wiekach przed naszą erą, w Fenicji wprowadzono dmuchanie szkła, co ułatwiło oraz przyśpieszyło produkcję naczyń szklanych.
Proces produkcji szkła może być bardziej skomplikowany niż się wydaje. Składnikami do produkcji szkła są: piasek, soda, wapień, środki klarujące oraz mącące szkło oraz stłuczka szklana. Proces produkcji szkła na samym początku polega na rozpuszczeniu wcześniej wymienionych składników w piecu hutniczym, gdzie osiągana jest temperatura ponad tysiąca stopnii celsjusza! To właśnie wtedy dochodzi do wytworzenia tak zwanej masy szklanej, która w większości składa się z piasku (około 75%) i ma konsystencję ciągnącego się kleju. Następnie masa szklana jest wyjmowana z pieca. Kolejnym etapem produkcji szkła są różne metody formowania szkła takie jak ciągnięcie czy walcowanie. Nagłe zmiany temperatury oraz polerowanie (powierzchnia szkła zostaje polerowana strumieniem powietrza) to kolejny proces, który kończy się cięciem szkła na docelowe wymiary. Szkło opcjonalnie można poddać również kąpieli kwasowej, która to uszlachetnia szkło. Takie szkło charakteryzuje się efektem zmatowienia. Po przejściu kontroli jakości produkowane są wyroby szklane, zaś partie które nie przejdą kontroli zostają wykorzystywane do produkcji kolejnych partii surowca.
Rodzaj szkła ma znaczenie
W gastronomii najczęściej stosuje się następujące rodzaje szkła: szkło hartowane, szkło kwarcowe, szkło soda-lime, szkło borokrzemowe i szkło pełne. Proces produkcji szkła to w skrócie połączenie piasku, węglanu wapnia oraz węglanu sodu. Każde z nich ma inne właściwości i jest przeznaczone do różnych zastosowań. Na przykład, szkło hartowane jest bardzo trwałe. Szkło hartowane charakteryzuje się wysoką odpornością na uszkodzenia, co czyni je idealnym do produkcji szkła takiego jak szklanki czy talerze.
Szkło hartowane jest bardzo popularne w gastronomii, również jest bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia. Jest ono wytwarzane w wysokiej temperaturze, co powoduje, że jest bardziej wytrzymałe niż zwykłe szkło. Szkło soda-lime - tańsze w produkcji szkła, dlatego też jest mniej trwałe, ale również może być stosowane w gastronomii. Szkło borokrzemowe jest bardzo trwałe i odporne na zarysowania, a także posiada właściwości antybakteryjne. Szkło pełne jest cięższe i grubsze niż inne rodzaje szkła, ale jest również bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia.
Zastosowanie szkła
Szkło jest używane w gastronomii do serwowania jedzenia i napojów. Może być również wykorzystywane do dekoracji wnętrza lokalu, np. jako element ozdobny na ścianie. Szkło jest również niezbędne do wyposażenia barów i zaplecza kuchennego, np. w postaci szklanych półek na alkohole czy szafek na naczynia. Szkło jest niezwykle ważnym elementem wyposażenia lokalu gastronomicznego i jest stosowane w wielu różnych sytuacjach, takich jak:
-Serwowanie jedzenia i napojów: Szkło jest niezbędne do serwowania jedzenia i napojów, w tym wina, soków, wody, a także do prezentacji deserów i innych potraw. Dostępne są różne warianty szkła, w tym kieliszki do wina, kieliszki do likierów, szklanki, kubki i filiżanki, które są dostosowane do potrzeb i oczekiwań klientów.
-Bar: Szkło jest niezbędne do wyposażenia baru i jego zaplecza. Jest używane do przygotowywania i serwowania napojów, takich jak drinki i koktajle. Dostępne są różne rodzaje szkła barowego, w tym shakery, miski, szklanki i kieliszki, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania baru.
-Zaplecze kuchenne: Szkło jest również niezbędne w zapleczu kuchennym, w tym do przygotowywania i przechowywania jedzenia. Dostępne są różne rodzaje szkła, w tym słoiki, pojemniki na żywność, misy i płytki, które są przeznaczone do różnych zastosowań w kuchni.
Jakie szkło wybrać do swojego lokalu?
Wybierając szkło do swojego lokalu gastronomicznego, należy zwrócić uwagę na kilka ważnych czynników, takich jak jakość, trwałość i właściwości użytkowe. Niezwykle istotne jest również dopasowanie szkła do stylu i wystroju wnętrza lokalu. Warto zwrócić uwagę na markę producenta i jego renomę.
Wybierając szkło do swojego lokalu gastronomicznego, należy zwrócić uwagę na jakość, trwałość i właściwości użytkowe, aby spełniało swoje zadania w sposób optymalny. Dostępne na rynku warianty szkła różnią się właściwościami i przeznaczeniem, dlatego warto dokładnie przemyśleć, jakiego typu szkła potrzebujemy do naszego lokalu. Ostateczny wybór powinien być uzależniony od potrzeb i oczekiwań naszej gastronomii. Dostępne na rynku rodzaje szkła różnią się właściwościami i przeznaczeniem, dlatego warto dokładnie przemyśleć, jakiego typu szkła potrzebujemy do naszej gastronomii. Ostateczny wybór powinien być uzależniony od potrzeb i oczekiwań naszego lokalu.
Bez szkła się nie obejdzie!
Szkło jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej restauracji, baru czy innego lokalu gastronomicznego. Ma wiele zastosowań i jest nieodłącznym elementem w codziennym funkcjonowaniu takiego miejsca. Warto zwrócić uwagę na jego jakość i dobry wybór, aby spełniało swoje zadania w sposób optymalny. Dostępne na rynku rodzaje szkła różnią się właściwościami i przeznaczeniem, dlatego warto dokładnie przemyśleć, jakiego typu szkła potrzebujemy do naszego lokalu. Ostateczny wybór powinien być uzależniony od potrzeb i oczekiwań naszej gastronomii, a także od naszego gustu i stylu wnętrza. Pamiętajmy, że szkło to nie tylko praktyczny element wyposażenia, ale również ważny element dekoracyjny, który wpływa na wygląd i atmosferę naszego lokalu.
" ["children"]=> array(0) { } } [4]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "75" ["link"]=> string(32) "https://amggastro.pl/75-szczypce" ["name"]=> string(8) "Szczypce" ["desc"]=> string(7352) "Wysokiej jakości szczypce gastronomiczne
Na wyposażeniu każdej placówki gastronomicznej muszą się znaleźć również szczypce. W restauracjach i barach szybkiej obsługi na co dzień wykorzystywane są różne sztućce i przybory do serwowania potraw. Jednak nie każde danie da się nałożyć zwykłą łyżką. Niemile widziane jest często także ich nakłuwanie widelcem czy nożem. Z pomocą przychodzą w tym przypadku szczypce uniwersalne gastronomiczne. Poza nimi wyróżnia się także wersje bardziej wyspecjalizowane np. szczypce do cukru, lodu, pieczywa czy spaghetti.
Jaką rolę w kuchni odgrywają szczypce gastronomiczne?
Szczypce kuchenne to niepozorny element, który musi się znaleźć na wyposażeniu każdego profesjonalnego punktu gastronomicznego. Trudno o lepsze akcesorium do nakładania sałatek, przekładania mięs lub wykładania kostek do lodu. Szczypce uniwersalne gastronomiczne są niezastąpione podczas różnego rodzaju przyjęć i obiadów.
Szczypce gastronomiczne ze stali nierdzewnej
Nie każda potrawa może być nakładana za pomocą łyżki czy widelca. Nie można tutaj posiłkować się także rękami. W naszym sklepie internetowym znaleźć można różnego typu szczypce gastronomiczne, w tym szczypce do spaghetti, lodu czy pieczywa. Wszystkie przybory wykonane są z wysokiej klasy stali nierdzewnej i stanowią inwestycję na długie lata. To akcesoria uniwersalne i niezbyt trudne do utrzymania w czystości. Można je bowiem bez obaw myć w zmywarce.
Jakie szczypce gastronomiczne warto wybrać do kuchni?
Wybór akcesoriów kuchennych na rynku jest bardzo duży. W profesjonalnych kuchniach największą popularnością od lat cieszą się przybory metalowe. Są one wytrzymałe, trwałe i pasują do nowoczesnych aranżacji. Dodatkowo nie brudzą się zbyt szybko i nie pochłaniają zapachów. W czasie kontaktu z substancjami chemicznymi nie tracą swoich właściwości. Przykładem są wykonane ze stali nierdzewnej szczypce do pieczywa, cukru czy lodu, które znaleźć można w naszej ofercie.
Popularne rodzaje szczypców gastronomicznych
Szczypce gastronomiczne przydatne są w każdej kuchni. Poszczególne rodzaje pozwalają na wykładanie produktów spożywczych na talerz, a także na ozdabianie potraw. W domowych kuchniach zazwyczaj wykorzystywane są szczypce uniwersalne, ale inaczej jest w punktach gastronomicznych. Tam wymagania kucharzy są znacznie większe. Na co dzień chętnie sięgają oni po wysokiej jakości szczypce do lodu, cukru, spaghetti czy pieczywa.
Podstawowe wyposażenie kucharza, czyli szczypce gastronomiczne
Doświadczony kucharz powinien zdawać sobie sprawę z tego, że w kuchni potrzebne są nie tylko urządzenia do obróbki termicznej, ale i drobniejsze akcesoria ułatwiające przyrządzanie potraw. Powinny być to przybory kuchenne wysokiej jakości, bo tylko takie cechują się długą żywotnością. W naszym sklepie internetowym bez problemu zaopatrzyć się można w wytrzymałe szczypce gastronomiczne - uniwersalne, do cukru, lodu czy spaghetti. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.
" ["children"]=> array(0) { } } [5]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "71" ["link"]=> string(41) "https://amggastro.pl/71-deski-do-krojenia" ["name"]=> string(17) "Deski do krojenia" ["desc"]=> string(7325) "Wysokiej jakości deski do krojenia gastronomiczne
Deski do krojenia to przybory kuchenne wykorzystywane w każdej kuchni. Używane są do krojenia, siekania, rozbijania czy miażdżenia produktów. Pod względem uniwersalności najlepszym wyborem są w tym przypadku deski z tworzywa sztucznego. W zasadzie nie chłoną wody i nie rysują się. Kroić na nich można np. mięso czy chleb. Nadają się do mycia w zmywarce i nie chłoną zapachów. Wyróżniają się także wysoką estetyką wykonania.
Profesjonalne deski do krojenia do gastronomii
W gastronomii często wykorzystywane są kolorowe deski do krojenia z tworzywa. Gama kolorystyczna informuje o ich przeznaczeniu. Jest określona wymogami bezpieczeństwa sanitarnego systemu HACCP. Zielone deski są przeznaczone do krojenia warzyw, czerwone do mięsa czerwonego, żółte do drobiu, brązowe do mięs pieczonych i wędlin, niebieskie do ryb, a białe do nabiału. Czasem spotkać się też można z deskami czarnymi.
Jakie zastosowanie praktyczne mają deski do krojenia?
Trudno jest sobie wyobrazić przygotowanie jakiejkolwiek potrawy bez deski do krojenia. To niepozorny element wyposażenia kuchni, który wykonany może być z różnego rodzaju materiałów. W naszym sklepie królują jednak przede wszystkim deski do krojenia do gastronomii z tworzywa sztucznego. Ich zadaniem jest ochrona blatu przed zniszczeniem, ostrza noża przed stępieniem i jedzenia przed bakteriami oraz zanieczyszczeniami. Deski należy przy tym regularnie wymieniać.
Czym charakteryzują się deski do krojenia gastronomiczne?
Profesjonalne deski do krojenia do gastronomii HACCP doskonale sprawdzą się w każdym lokalu gastronomicznym. W zależności od swojej kolorystyki wykorzystywane mogą być do krojenia różnego typu produktów spożywczych. Są one wykonywane z wysokiej klasy tworzyw sztucznych np. polietylenu i polipropylenu. Dzięki temu spełniają wszystkie normy sanepidu. W zasadzie nie chłoną wody i się nie rysują. Można je myć w zmywarkach gastronomicznych.
Deski do krojenia a higiena w lokalu gastronomicznym
Zachowanie higieny w lokalach gastronomicznych to podstawa. W końcu od tego w dużej mierze zależy zdrowie klientów i reputacja firmy. Ewentualne zatrucia pokarmowe u konsumentów skończyć się mogą nawet zamknięciem restauracji. Kolorowe deski do krojenia gastronomiczne są w tym przypadku bardzo pomocne. Dzięki nim można mieć pewność, że każdy pracownik przestrzega z góry ustalonych procedur i nie przenosi zanieczyszczeń z jednej grupy produktów spożywczych na drugą.
Deski do krojenia z tworzyw sztucznych - zalety
W branży gastronomicznej zdecydowanie największą popularnością cieszą się deski do krojenia HACCP wykonane z tworzywa sztucznego. Są one bardzo higieniczne w użytkowaniu. Celem systemu HACCP jest bowiem utrzymanie najwyższych standardów higieny w lokalach gastronomicznych. Deski tego typu mają różne kolory i od tego zależy ich zastosowanie. Powinny się one znaleźć na wyposażeniu każdej restauracji czy baru serwującego jedzenie.
" ["children"]=> array(0) { } } [6]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "38" ["link"]=> string(43) "https://amggastro.pl/38-pojemniki-na-ciasto" ["name"]=> string(19) "Pojemniki na ciasto" ["desc"]=> string(7299) "Wysokiej jakości pojemniki na ciasto do pizzy
Pojemniki na ciasto do pizzy służą do przechowywania przygotowanego wcześniej ciasta. W ten sposób zachowuje ono prawidłową konsystencję i pozostaje przez cały czas świeże. W profesjonalnych lokalach gastronomicznych specjalizujących się w pizzy ciasto jest zawsze przygotowywane dużo wcześniej. Do jego przechowywania potrzebne są specjalne pojemniki, które znaleźć można w naszym sklepie internetowym.
Jak należy przechowywać ciasto do pizzy?
Przygotowywanie pizzy to zadanie pracochłonne. Dodatkowo w lokalach gastronomicznych zadbać trzeba o prawidłowe przechowywanie ciasta na pizzę. Służą do tego specjalne pojemniki na ciasto do pizzy, które mogą mieć różnorodne wymiary. Wykonywane są z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Pozwalają one na wygodny transport ciasta. Sprawiają, że przez długi czas zachowuje ono świeżość i nie zmienia swojej konsystencji.
Niezbędne w każdej pizzerii pojemniki na ciasto do pizzy
Plastikowe pojemniki na ciasto do pizzy muszą się znaleźć na wyposażeniu każdej pizzerii. Z ich pomocą przygotowanie ciasta na pizzę staje się o wiele łatwiejsze. Oferujemy pojemniki na ciasto do pizzy o zróżnicowanej wielkości. Wszystkie są jednak wykonane z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. W naszym sklepie internetowym znaleźć można także inne sprzęty przydatne w pizzeriach. Są to m.in. siatki i deski do pizzy, specjalne piece do pizzy czy torby służące do transportu pizzy.
Wyjątkowo funkcjonalne pojemniki na ciasto do pizzy
Nasz asortyment cały czas rozszerzamy o kolejne pojemniki na ciasto do pizzy. Dostępne w naszym sklepie online naczynia produkowane są z lekkich i bardzo wytrzymałych materiałów, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością. Dlatego można je z powodzeniem wykorzystywać przez wiele lat. Sprawdzą się one doskonale z pewnością w każdej kuchni. Ich funkcjonalność jest bowiem bardzo szeroka. W końcu użyć ich można także do przechowywania innych produktów spożywczych.
Do czego służą pojemniki na ciasto do pizzy?
Pojemniki na ciasto do pizzy pełnić mogą różne funkcje. Wykorzystać je można też do przechowywania i transportowania babeczek, tortów i innego typu ciastek. Plastikowe opakowania zabrać ze sobą można niemal wszędzie. Ich podstawowym zadaniem jest ochrona ciasta przed wyschnięciem i oddziaływaniem czynników zewnętrznych. Szczelna pokrywa skutecznie zapobiega dostawaniu się do żywności różnego rodzaju zanieczyszczeń.
Pojemniki na ciasto do pizzy - co warto o nich wiedzieć?
Nasze pojemniki na ciasto do pizzy nie są trudne do utrzymania w czystości. Można je myć ręcznie lub w zmywarce. Standardowe produkty są utrzymane w jasnej, uniwersalnej kolorystyce. Transparentność sprawia, że bez problemu można zorientować się, co znajduje się w środku pojemnika bez konieczności jego otwierania. W naszym sklepie online zaopatrzysz się też w inne akcesoria i sprzęty niezbędne w profesjonalnej pizzerii.
" ["children"]=> array(0) { } } [7]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "165" ["link"]=> string(34) "https://amggastro.pl/165-akcesoria" ["name"]=> string(9) "Akcesoria" ["desc"]=> string(0) "" ["children"]=> array(0) { } } [8]=> array(5) { ["id"]=> string(2) "72" ["link"]=> string(28) "https://amggastro.pl/72-noze" ["name"]=> string(5) "Noże" ["desc"]=> string(7356) "Wysokiej klasy noże do gastronomii
Dobre noże do gastronomii to podstawa sprawnego działania w kuchni. Ostry nóż pozwala na szybkie krojenie warzyw, ryb czy mięsa niezbędnych do przygotowywania różnego rodzaju posiłków. W naszej ofercie znaleźć można m.in. wysokiej jakości noże do chleba, noże do sera, noże szefa kuchni, noże do steków czy profesjonalne noże rzeźnicze. Za sprawą odpowiednio wyprofilowanych uchwytów wszystkie doskonale leżą w dłoni.
Jaką rolę w gastronomii odgrywają noże kuchenne?
Noże gastronomiczne znajdą zastosowanie w każdej kuchni. Bez tego typu narzędzi nie może się obyć żaden profesjonalny kucharz. W naszym sklepie internetowym do wyboru jest szeroka gama różnego typu noży kuchennych. Każdy z nich ma swoje ścisłe zastosowanie. Przed wyborem konkretnego modelu warto zapoznać się z ich specyfikacją. Są też noże, które muszą się znaleźć w każdej kuchni. Wymienić tutaj należy np. noże do pieczywa i sera czy noże rzeźnicze.
Profesjonalne noże gastronomiczne i ich zastosowanie
Nóż jest narzędziem podstawowym, które musi się znaleźć w każdej kuchni. W domach prywatnych często wykorzystywane są całe zestawy noży, ale mało kto zwraca uwagę na ich zróżnicowanie. Jednak profesjonalne noże gastronomiczne to zupełnie inna bajka. Często każdy kucharz ma swój własny futerał z nożami. Muszą być one odpowiednio naostrzone. Wtedy pozwalają na bezproblemową i sprawną pracę. Warto też wiedzieć na ich temat nieco więcej.
Jakie noże do gastronomii można wyróżnić?
Noże kuchenne podzielić można na kilka rodzajów. Są to na pewno noże do chleba i mięsa, do filetowania ryb, do szatkowania, rzeźnicze, do steków czy noże do tortów. Cały komplet powinien mieścić się w futerale szefa kuchni. W domach i mieszkaniach prywatnych raczej wykorzystywane są standardowe noże. Wszystkie nasze produkty wyróżniają się wysoką jakością wykonania. Wyposażone są w wygodne rękojeści i dlatego nie ślizgają się w dłoni.
Noże gastronomiczne, na które warto zwrócić uwagę
Od jakiegoś czasu na rynku sporym uznaniem cieszą się japońskie noże kuchenne. Są wytrzymałe i naprawdę ostre. Idealnie nadają się do filetowania ryb, a także krojenia warzyw czy mięsa. Pozwalają na szatkowanie świeżych ziół. Noże kuchenne są uniwersalnymi narzędziami wykorzystywanymi do krojenia pieczywa, sera czy wędlin. Sprawdzają się nie tylko w domach, ale i punktach gastronomicznych różnego rodzaju. W naszej ofercie znaleźć można zarówno całe zestawy noży, jak i noże sprzedawane na sztuki.
Dobre noże do gastronomii to podstawa w kuchni
Wysokiej klasy noże gastronomiczne tworzone są ze stali o dużej twardości. Zadbaliśmy o to, aby w naszej ofercie znalazły się narzędzia najwyższej jakości. Dotyczy to oczywiście również noży. Każdy z nich ma wytrzymałe ostrze i ergonomiczną rękojeść wykonaną z tworzywa sztucznego odpornego na uszkodzenia mechaniczne. Nasz asortyment uzupełniają także profesjonalne ostrzałki do noży kuchennych.
" ["children"]=> array(0) { } } [9]=> array(5) { ["id"]=> string(3) "166" ["link"]=> string(34) "https://amggastro.pl/166-ostrzalki" ["name"]=> string(10) "Ostrzałki" ["desc"]=> string(11176) "Profesjonalne ostrzałki w gastronomii
Stępiony nóż to zmora w kuchni. Podstawą pielęgnacji noży jest między innymi regularne ostrzenie. Ostrza noży to jedne z najważniejszych narzędzi w każdej kuchni. W gastronomii bardzo ważne jest, aby noże były ostrzone i gotowe do użycia w każdej chwili. Dlatego też, ostrzałki są nieodzownym elementem wyposażenia każdej kuchni. Ostrzałka to urządzenie służące do ostrzenia brzytw, nożyc, noży i innych narzędzi tnących. Polega na powtórnym ukształtowaniu krawędzi narzędzia, co pozwala na przywrócenie mu ostrości. Istnieją różne warianty ostrzałek, w tym mechaniczne, elektryczne i ręczne. Ostrzałka może być wyposażona w tarczę z materiałów takich jak diament, ceramiczny lub szklana. Używanie ostrzałki pozwala na zachowanie ostrości narzędzi oraz przedłużenie ich żywotności. Korzyści z używania ostrzałek w gastronomii jest wiele.
Korzyści płynące z używania ostrzałek
Poprawa jakości i precyzji cięcia
Ostrza noży, które są świeżo ostrzone, pozwala na precyzyjne i łatwe cięcie składników. To z kolei przekłada się na jakość i wygląd gotowych dań. Poprawa jakości i precyzji cięcia jest jednym z najważniejszych korzyści płynących z używania ostrzałek w gastronomii. Noże po ostrzeniu pozwalają na precyzyjne i łatwe cięcie składników, co jest szczególnie istotne w kuchni, gdzie ważne jest, aby wszystkie składniki były pocięte w jednakowych rozmiarach. Dzięki temu, gotowe dania są estetyczne i mają jednolity wygląd.
Oprócz tego, ostrzone noże pozwalają na szybsze i łatwiejsze cięcie, co jest ważne szczególnie w kuchniach, gdzie trzeba przygotować duże ilości składników w krótkim czasie. W przypadku, gdy noże są nieostrzone, ich ostrze może łatwo ulec uszkodzeniu lub stępieniu, co powoduje, że cięcie jest trudne i nieprecyzyjne. Podsumowując, ostrzone noże to gwarancja lepszej jakości i precyzji cięcia, co jest kluczowe dla uzyskania doskonałych rezultatów w kuchni. Dlatego też, regularne ostrzenie noży jest niezbędne dla każdej kuchni, w której liczy się jakość i estetyka gotowych dań.
Oszczędność czasu i energii
Ostrzone noże pozwalają również na szybsze i łatwiejsze cięcie składników, co oznacza, że kucharze nie muszą wkładać tak dużo wysiłku w cięcie. To z kolei pozwala na oszczędność czasu i energii, które można przeznaczyć na inne, ważne zadania w kuchni. Ponadto, regularnie używając ostrzałki, nasze noże są bardziej wydajne i pozwalają na efektywniejsze wykorzystanie czasu, co jest szczególnie ważne w kuchniach, gdzie trzeba przygotować duże ilości składników w krótkim czasie. Dzięki temu, kucharze są w stanie przygotować więcej dań w mniejszym czasie, co pozytywnie wpływa na efektywność kuchni i zwiększa jej produktywność.
Wnioskując, ostrzone noże pozwalają na oszczędność czasu i energii, co jest kluczowe dla każdej kuchni, w której liczy się efektywność i produktywność. Dlatego też, regularne ostrzenie noży jest niezbędne dla każdej kuchni, w której chce się osiągnąć jak najlepsze rezultaty. O tym jak często ostrzyć noże decydują preferencje użytkownika.
Dłuższa żywotność noży
Regularne ostrzenie noży zapewnia im dłuższą żywotność. W przypadku, gdy noże są nieostrzone, ich ostrze szybciej się stępi, co może prowadzić do konieczności wymiany noża na nowy. Regularne ostrzenie noży pozwala na zachowanie ich ostrych krawędzi, co oznacza, że będą one dłużej w dobrym stanie i będzie można je używać przez dłuższy czas. Bez ostrzenia noże szybciej się stępią i ulegają uszkodzeniu, co oznacza, że trzeba je częściej wymieniać. To z kolei może być kosztowne i nieefektywne, szczególnie w przypadku drogich, profesjonalnych noży. Dlatego też, regularne ostrzenie noży jest kluczowe dla zachowania ich długiej żywotności i efektywnego wykorzystania. Zakup odpowiedniej ostrzałki to inwestycja w przyszłość, która pozwala na oszczędność pieniędzy i czasu, a także zapewnia lepsze rezultaty w kuchni.
Rodzaje ostrzałek w gastronomii
Ostrzałki tarczowe
Są to najbardziej popularne i powszechnie stosowane ostrzałki w gastronomii. Szybko i skutecznie ostrzą noże, co czyni je idealnym wyborem dla każdej kuchni. Ostrzałki tarczowe składają się z dwóch tarcz, które obracają się w przeciwnych kierunkach i pozwalają na łatwe i precyzyjne ostrzenie noży.
Ostrzałki ceramiczne
Ceramiczna ostrzałka działa na zasadzie ścierania noży i innych narzędzi tnących przy pomocy tarczy wykonanej z ceramicznego materiału. Najlepsze do noży ceramicznych. W trakcie użytkowania narzędzie jest kierowane ku tarczy, która delikatnie ściera jego powierzchnię, co powoduje powstanie nowej, ostrych krawędzi. Ceramiczna tarcza jest trwała i wytrzymała, co pozwala na wielokrotne używanie ostrzałki. Proces ostrzenia jest szybki i łatwy, a jednocześnie skuteczny w przywracaniu ostrości narzędzi.
Ostrzałki diamentowe
Za pomocą ostrzałki diamentowej bardzo efektywnie możemy naostrzyć nasz sprzęt. Jak ostrzyć nóż ostrzałką diamentową? Ostrzałki diamentowe działają na zasadzie ścierania powierzchni noży i innych narzędzi tnących przy pomocy tarczy wykonanej z materiału zawierającego diament. Diament jest najtwardszym materiałem na Ziemi i doskonale nadaje się do ostrzenia narzędzi tnących. W trakcie użytkowania narzędzie jest kierowane ku tarczy, która delikatnie ściera jego powierzchnię, co powoduje powstanie nowej, ostrych krawędzi. Ważne jest by pod dobrym kątem ostrzyć nóż. Tarcza z diamentem jest trwała i wytrzymała, co pozwala na wielokrotne używanie ostrzałki. Proces ostrzenia jest szybki i skuteczny, a jednocześnie łatwy do wykonania.
Ostrzałki kamienne
Ostrzałki kamienne to tradycyjne narzędzie do ostrzenia noży. Ostrzałki wykonane z kamienia są trwałe i skuteczne, ale wymagają nieco więcej wprawy i czasu, aby uzyskać pożądane rezultaty. Te ostrzałki składają się z kamienia, który jest używany do ostrych noży poprzez pocieranie o niego powierzchni noża. Ostrzałki kamienne są trwałe i pozwalają na długotrwałe ostrzenie noży.
Ostrzałki z wymiennymi tarczami
Te ostrzałki pozwalają na wymianę tarcz, kiedy zużyją się one lub staną się mniej skuteczne. To pozwala na długotrwałe użytkowanie ostrzałki i oszczędność pieniędzy na jej wymianę. Można również wyposażyć się w sprzęt taki jak podwójna ostrzałka, która posiadać może dwa ostrza - kamienne i ceramiczne.
Ostrzałki ręczne
Ostrzałki ręczne składają się z rękojeści i specjalnej powierzchni do ostrzenia, którą można wykorzystać do ostrzenia noży ręcznie. Są one prostsze w użyciu i bardziej poręczne niż inne ostrzałki.
Ostrzałkę warto mieć w pogotowiu
Wybór odpowiedniej ostrzałki zależy od potrzeb i wymagań każdej kuchni. Dlatego też, warto dokładnie zapoznać się z różnymi rodzajami ostrzałek i wybrać tę, która najlepiej odpowiada potrzebom i wymaganiom danej kuchni. Ostrzałki są niezbędnym narzędziem w każdej kuchni, a w gastronomii szczególnie ważne jest ich używanie. Regularne ostrzenie noży zapewnia precyzyjne cięcie, oszczędność czasu i energii, a także dłuższą żywotność noży. Istnieją dwa główne rodzaje ostrzałek w gastronomii: tarczowe i kamienne. Każdy z nich ma swoje wady i zalety, więc ważne jest, aby wybrać odpowiedni dla potrzeb kuchni.
Reasumując, ostrzałki to nieodzowny element wyposażenia każdej kuchni, a ich używanie jest niezbędne dla zachowania jakości i precyzji cięcia oraz długiej żywotności noży. Tępe noże nie są mile widziane w kuchni, dlatego w każdej powinny znaleźć się ostrzałki, które temu zapobiegają! W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo szeroki wybór ostrzałek do wszelkiego rodzajów noży. Chętnie doradzimy jak wybrać ostrzałkę, która sprosta oczekiwaniom. W naszej ofercie wszystkie ostrzałki wykonane są z najlepszych możliwych materiałów aby spełniać swoją pracę w 100%.
Syfon do bitej śmietany
Syfony do bitej śmietany to urządzenia, które świetnie sprawdzają się w sytuacjach gdzie bita śmietana serwowana jest nieco rzadziej niż na przykład w cukierniach czy kawiarniach. Bita śmietana umieszczona w syfonie do tego przeznaczonym, sprawia, iż zachowuje ona swoją świeżość oraz dzięki temu może być serwowana przez kilka dni.
Naboje do bitej śmietany
Naboje do bitej śmietany to nieodłączny element syfonów gastronomicznych. To właśnie dzięki nabojom do bitej śmietany, dochodzi do metamorfozy dzięki której płynna śmietanka zamienia się w kremową i puszystą piankę. Jeden taki nabój może spienić do pół litra płynnej śmietanki. Raz użyty nabój nie nadaje się do ponownego napełnienia. Zazwyczaj kupione naboje pasują do wszystkich syfonów dostępnych na rynku, to jest do syfonów takich firm jak: Kayser, ISI, Hendi, Revolution, Liss czy Mosa.
Maszyny do bitej śmietany
W sytuacjach gdy w naszym lokalu mamy większe zapotrzebowanie na bitą śmietanę dobrym pomysłem może być inwestycja w maszynę do bitej śmietany. Maszyny tego typu posiadają zbiornik o pojemności od 1 do 5 litrów. Wydajność takich urządzeń zależnie od danego modelu oscyluje w zakresie od 50 do 300 litrów śmietany na godzinę! Maszyny do bitej śmietany posiadają własny agregat chłodniczy, oraz sterowane są elektronicznie. Niektóre z lepszych modeli maszyn do bitej śmietany posiadają program samoczyszczący, dzięki czemu możemy zaoszczędzić wiele czasu.
" ["children"]=> array(0) { } } } }Filtruj według
Kategorie
Kategorie
Cena
Cena
-
2,00 zł - 1 299,00 zł
Marka
Marka
Akcesoria kuchenne
Przybory kuchenne
Syfony, naboje i...
Aktywne filtry
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
BRUTTO:
NETTO:
Kuchnia
Profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej
Wyposażenie kuchni restauracji czy innego lokalu gastronomicznego to spore wyzwanie. Tymczasem to kuchnia jest w tym przypadku najważniejsza i to od jakości wybranego do niej sprzętu zależy w dużej mierze poziom serwowanych dań czy szybkość obsługi. Na jakie akcesoria kuchenne warto postawić? Jak powinno wyglądać profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej?
Niezbędne w każdej restauracji akcesoria kuchenne
Nie sposób nie wspomnieć na początku o takich podstawowych akcesoriach kuchennych jak noże, garnki, patelnie, naczynia, deski do krojenia, rondle czy termosy do napojów. Bez tego typu produktów praca w profesjonalnej kuchni byłaby po prostu niemożliwa. Inną kategorią produktów są akcesoria wspomagające pracę personelu. Wymienić tutaj warto profesjonalne wagi czy ostrzałki do noży. Znajdziesz je oczywiście w naszym doskonale wyposażonym e-sklepie.
Wysokiej klasy pojemniki gastronomiczne GN a wyposażenie kuchni restauracji
Mówiąc o profesjonalnym wyposażeniu kuchni, trzeba wspomnieć o pojemnikach gastronomicznych GN. Wykorzystywane one są do przechowywania żywności, ale bez utraty ciepła przygotowanych potraw. Przychodzą z pomocą także w transporcie. W naszej ofercie mamy wysokiej jakości pojemniki GN ze stali nierdzewnej oraz poliwęglanu. Cechują się one zróżnicowaną pojemnością. Wyposażenie kuchni gastronomicznej powinno poza tym obejmować innego typu pojemniki.
Standardowe naczynia gastronomiczne - garnki i patelnie
Na profesjonalne wyposażenie kuchni składają się także naczynia np. patelnie i garnki. Warto na nie zwrócić szczególną uwagę, bo to od nich w dużej mierze zależy to, czy potrawa się uda. Stąd w naszej ofercie znaleźć można różnego typu rondle, cedzaki, patelnie, garnki nierdzewne, miski czy wiadra. Stawiamy na produkty wytrzymałe, żywotne i łatwe do utrzymania w czystości. Warto bowiem inwestować w naczynia, które będą wykorzystywane przez długie lata.
Jak powinno wyglądać wyposażenie kuchni gastronomicznej?
Nie da się ukryć, że wyposażenie kuchni gastronomicznej inne będzie w pizzerii, a inne w luksusowej restauracje serwującej dania azjatyckie. Już sam typ kuchni determinuje wybór urządzeń, chociaż nie jest to kwestia najważniejsza. Warto już na samym początku wiedzieć, co w kuchni będzie gotowane i z użyciem jakich technik. Odpowiednio dobrane naczynia i akcesoria kuchenne sprzyjają szybkiej, profesjonalnej obsłudze.
Co musi się znaleźć na wyposażeniu kuchni restauracji?
Nie ma dobrze wyposażonej kuchni restauracji bez odpowiednich akcesoriów - przyborów kuchennych. Ułatwiają one przygotowywanie potraw i jednocześnie rozwiązują wiele problemów z ich serwowaniem czy porcjowaniem. Nasze akcesoria z pewnością usprawnią wiele procesów zachodzących w profesjonalnej kuchni. Są to np. różnego rodzaju noże, szczypce, obieraczki, łyżki kuchenne, szpatułki, chochle i wiele innych elementów. Wyposaż z nami swoją kuchnię od A do Z.