Obróbka Termiczna

Sortuj wg:

Bemary

Bemary gastronomiczne Bemar to rodzaj...

Frytownice

Frytownica jest niezbędnym wyposażeniem każdej...

Płyty grillowe

Wysokiej jakości płyty grillowe gastronomiczne W...

Grille elektryczne

Wysokiej jakości grille kontaktowe do kebaba...

Jest 124 produktów.

Pokazano 1-12 z 124 pozycji

Aktywne filtry

Grill kontaktowy Meltem MT-1 Grill kontaktowy Meltem MT-1
  • gorąca cena
Profesjonalny grill kontaktowy panini MT-1 marki MELTEM przeznaczony do użytku w lokalach gastronomicznych. Umożliwia obustronne grillowanie...
BRUTTO:
1 200,00 zł
NETTO:
975,61 zł
 POTIS Kontakt Grill PK2745E
  • gorąca cena
  • bestseller
Profesjonalny grill kontaktowy POTIS PK2745E Grill stworzony do aktywnego wsparcia działalności lokali gastronomicznych, którym zależy na...
BRUTTO:
1 750,00 zł
NETTO:
1 422,76 zł
 Piec konwekcyjno-parowy PF7404 | 5xGN1/1 | manualny | 6,3kW
  • gorąca cena
  • -20%
W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów...
BRUTTO:
9 653,04 zł 12 066,30 zł -20%
NETTO:
7 848,00 zł
 POTIS Kontakt Grill PK2735E
  • gorąca cena
Profesjonalny grill kontaktowy POTIS PK2745E Grill stworzony do aktywnego wsparcia działalności lokali gastronomicznych, którym zależy na...
BRUTTO:
1 280,00 zł
NETTO:
1 040,65 zł

Obróbka Termiczna

Obróbka termiczna w gastronomii

Obróbka cieplna to jedna z najważniejszych i najczęściej wykonywanych czynności w kuchni. Urządzenia tego typu są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Oferta AMG Gastro obejmuje szeroki wybór urządzeń, poczynając od pieców gastronomicznych, kończąc na bardziej specjalistycznych sprzętach jak frytownice czy ekspresy do kawy. Bogata oferta pozwala na kompleksowe wyposażenie kuchni gastronomicznej w urządzenia najlepszej jakości, co przekłada się na zadowolenie klientów i renomę lokalu.

Jakość ponad wszystko

W ofercie naszego sklepu znajdziesz wyselekcjonowane produkty najlepszej jakości. Od zawsze proponujemy bezkompromisowe rozwiązania, mające na celu wyposażyć klientów w niezawodne urządzenia, spełniające wygórowane wymagania. Sprzęt, jaki mamy w ofercie sprawia, iż obróbka termiczna żywności może być przeprowadzona niezwykle sprawnie i szybko. Niezależnie od tego na jaki konkretny sprzęt padł wybór Klienta, wszystkie produkty AMG Gastro plasują się na wysokich pozycjach, gdy mowa o niezawodnej i kompleksowej obsłudze Klienta. Jeśli nie jesteś pewny czy dany sprzęt zadowoli Twoje oczekiwania, zadzwoń do nas i wspólnie rozwiejemy wątpliwości!

Wysokiej jakości urządzenia do obróbki cieplnej

Dysponujemy szeroką ofertą urządzeń służących do obróbki cieplnej. Dzięki nim można oferować w swoim lokalu gastronomicznym potrawy najwyższej jakości. Nasz sprzęt usprawnia i ułatwia pracę w kuchni. Są to m.in. różnego rodzaju piece konwekcyjne i piekarniki, piece konwekcyjno-parowe, grille elektryczne, frytownice czy bemary. Wszystkie urządzenia do obróbki termicznej, które oferujemy, wyróżniają się wysoką jakością wykonania. 

Na czym polega obróbka termiczna w gastronomii?

Obróbka termiczna zwana także obróbką cieplną polega na poddaniu żywności wpływowi wysokiej temperatury. W efekcie półprodukty uzyskują odpowiednie walory organoleptyczne - smak, zapach, wygląd, twardość czy konsystencję. Obróbka termiczna odgrywa też dużą rolę ze względu na bezpieczeństwo żywności. Temperatura powyżej 70 stopni Celsjusza eliminuje bowiem niepożądane drobnoustroje i szkodliwą dla zdrowia florę bakteryjną. 

Jakie urządzenia do obróbki termicznej warto wybrać? 

Danie bez obróbki termicznej nie ma szansy na uzyskanie odpowiedniego smaku. Bez urządzeń do obróbki cieplnej żaden lokal gastronomiczny nie mógłby normalnie funkcjonować. Wybór sprzętu jest w tym przypadku uzależniony od wielkości kuchni, rodzaju serwowanych potraw czy rodzaju samego lokalu. Kolejną istotną kwestią jest oczywiście budżet. Na szczęście wybór w naszym sklepie internetowym jest tak duży, że z pewnością każdy znajdzie odpowiednie wyposażenie dla swojego lokalu. 

Funkcjonalne piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe

Piece konwekcyjne to podstawowe urządzenia do obróbki termicznej wykorzystywane w lokalach gastronomicznych. Zapewniają one stałą cyrkulację gorącego powietrza. Dlatego potrawy pieczone są w sposób równomierny, a cały proces przebiega dość szybko. Piece konwekcyjno-parowe dodatkowo poza poziomą cyrkulacją powietrza oferują jeszcze praktyczną funkcję pary. Duża ilość funkcji w jednym urządzeniu pozwala zaoszczędzić sporo miejsca. 

Proste w obsłudze bemary gastronomiczne

Bemary są kolejnymi ważnymi urządzeniami do obróbki cieplnej. To sprzęty dość proste, ale często niezastąpione w lokalach gastronomicznych. Stanowią rodzaj podgrzewacza, który pracuje wiele godzin dziennie. Posiłki umieszczane są w górnej części urządzenia. Między ściankami znajduje się woda lub powietrze, a za utrzymanie odpowiedniej temperatury odpowiada specjalny mechanizm grzewczy. Całość uzupełnia sterownik pozwalający na ustawienie konkretnej temperatury. 

Urządzenia do obróbki termicznej - co trzeba na ten temat wiedzieć?

Urządzenia do obróbki cieplnej to szeroka kategoria produktów. Zresztą na rynku cały czas pojawiają się nowe sprzęty gastronomiczne, które są coraz bardziej funkcjonalne i wszechstronne. Często łączą w sobie wiele różnych funkcji, co pozwala zaoszczędzić miejsce i pieniądze. Największą popularnością od lat cieszą się standardowe piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe, ale nie jest to jedyne rozwiązanie, które znaleźć można w naszym sklepie online. 

Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się lub Zresetuj hasło