array(5) {
["id"]=>
int(58)
["link"]=>
string(41) "https://amggastro.pl/58-obrobka-termiczna"
["name"]=>
string(18) "Obróbka Termiczna"
["desc"]=>
string(9994) "
Obróbka termiczna w gastronomii
Obróbka cieplna to jedna z najważniejszych i najczęściej wykonywanych czynności w kuchni. Urządzenia tego typu są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Oferta AMG Gastro obejmuje szeroki wybór urządzeń, poczynając od pieców gastronomicznych, kończąc na bardziej specjalistycznych sprzętach jak frytownice czy ekspresy do kawy. Bogata oferta pozwala na kompleksowe wyposażenie kuchni gastronomicznej w urządzenia najlepszej jakości, co przekłada się na zadowolenie klientów i renomę lokalu.
Jakość ponad wszystko
W ofercie naszego sklepu znajdziesz wyselekcjonowane produkty najlepszej jakości. Od zawsze proponujemy bezkompromisowe rozwiązania, mające na celu wyposażyć klientów w niezawodne urządzenia, spełniające wygórowane wymagania. Sprzęt, jaki mamy w ofercie sprawia, iż obróbka termiczna żywności może być przeprowadzona niezwykle sprawnie i szybko. Niezależnie od tego na jaki konkretny sprzęt padł wybór Klienta, wszystkie produkty AMG Gastro plasują się na wysokich pozycjach, gdy mowa o niezawodnej i kompleksowej obsłudze Klienta. Jeśli nie jesteś pewny czy dany sprzęt zadowoli Twoje oczekiwania, zadzwoń do nas i wspólnie rozwiejemy wątpliwości!
Wysokiej jakości urządzenia do obróbki cieplnej
Dysponujemy szeroką ofertą urządzeń służących do obróbki cieplnej. Dzięki nim można oferować w swoim lokalu gastronomicznym potrawy najwyższej jakości. Nasz sprzęt usprawnia i ułatwia pracę w kuchni. Są to m.in. różnego rodzaju piece konwekcyjne i piekarniki, piece konwekcyjno-parowe, grille elektryczne, frytownice czy bemary. Wszystkie urządzenia do obróbki termicznej, które oferujemy, wyróżniają się wysoką jakością wykonania.
Na czym polega obróbka termiczna w gastronomii?
Obróbka termiczna zwana także obróbką cieplną polega na poddaniu żywności wpływowi wysokiej temperatury. W efekcie półprodukty uzyskują odpowiednie walory organoleptyczne - smak, zapach, wygląd, twardość czy konsystencję. Obróbka termiczna odgrywa też dużą rolę ze względu na bezpieczeństwo żywności. Temperatura powyżej 70 stopni Celsjusza eliminuje bowiem niepożądane drobnoustroje i szkodliwą dla zdrowia florę bakteryjną.
Jakie urządzenia do obróbki termicznej warto wybrać?
Danie bez obróbki termicznej nie ma szansy na uzyskanie odpowiedniego smaku. Bez urządzeń do obróbki cieplnej żaden lokal gastronomiczny nie mógłby normalnie funkcjonować. Wybór sprzętu jest w tym przypadku uzależniony od wielkości kuchni, rodzaju serwowanych potraw czy rodzaju samego lokalu. Kolejną istotną kwestią jest oczywiście budżet. Na szczęście wybór w naszym sklepie internetowym jest tak duży, że z pewnością każdy znajdzie odpowiednie wyposażenie dla swojego lokalu.
Funkcjonalne piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe
Piece konwekcyjne to podstawowe urządzenia do obróbki termicznej wykorzystywane w lokalach gastronomicznych. Zapewniają one stałą cyrkulację gorącego powietrza. Dlatego potrawy pieczone są w sposób równomierny, a cały proces przebiega dość szybko. Piece konwekcyjno-parowe dodatkowo poza poziomą cyrkulacją powietrza oferują jeszcze praktyczną funkcję pary. Duża ilość funkcji w jednym urządzeniu pozwala zaoszczędzić sporo miejsca.
Proste w obsłudze bemary gastronomiczne
Bemary są kolejnymi ważnymi urządzeniami do obróbki cieplnej. To sprzęty dość proste, ale często niezastąpione w lokalach gastronomicznych. Stanowią rodzaj podgrzewacza, który pracuje wiele godzin dziennie. Posiłki umieszczane są w górnej części urządzenia. Między ściankami znajduje się woda lub powietrze, a za utrzymanie odpowiedniej temperatury odpowiada specjalny mechanizm grzewczy. Całość uzupełnia sterownik pozwalający na ustawienie konkretnej temperatury.
Urządzenia do obróbki termicznej - co trzeba na ten temat wiedzieć?
Urządzenia do obróbki cieplnej to szeroka kategoria produktów. Zresztą na rynku cały czas pojawiają się nowe sprzęty gastronomiczne, które są coraz bardziej funkcjonalne i wszechstronne. Często łączą w sobie wiele różnych funkcji, co pozwala zaoszczędzić miejsce i pieniądze. Największą popularnością od lat cieszą się standardowe piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe, ale nie jest to jedyne rozwiązanie, które znaleźć można w naszym sklepie online.
"
["children"]=>
array(7) {
[0]=>
array(5) {
["id"]=>
string(1) "9"
["link"]=>
string(29) "https://amggastro.pl/9-bemary"
["name"]=>
string(6) "Bemary"
["desc"]=>
string(3421) "
Bemary gastronomiczne
Bemar to rodzaj podgrzewacza, zwykle w postaci wózka, do którego wkłada się naczynia z potrawami. Zastosowanie bemara wodnego, gdzie temperaturę utrzymywały palniki gazowe, pozwalało na zachowanie ciepła potraw bez obawy przypalenia nawet przez okres 1 godziny po wydaniu z kuchni. Nowoczesne bemary (często w postaci wielopiętrowych szafek na kółkach) posiadają przyłącza elektryczne, dzięki czemu mogą przez dłuższy czas utrzymywać ciepło, a nawet podgrzewać potrawy. We Francji stosowane od pierwszej połowy XX wieku. Częstym problemem w lokalach gastronomicznych jest zbyt szybkie stygnięcie potraw. Ciągłe podgrzewanie po raz kolejny zimnych dań nie przynosi niestety oczekiwanych rezultatów a zimnych dań oczywiście Klientowi nie zaserwujemy. W tego typu problemach z rozwiązaniem przychodzą bemary gastronomiczne. Niezwykle proste i funkcjonalne urządzenia. Zakres ich działania opiera się utrzymywaniu stałej temperatury potrawy, by ta zachowała smak i odpowiednią konsystencję. Dzięki temu możemy być pewni, że serwowane danie będzie spełniało szereg wcześniej ustalonych wytycznych.
Uniwersalne zastosowanie bemarów
Bemary wchodzą w skład podstawowych i niezbędnych urządzeń niezależnie od wielkości lokalu, dlatego też odpowiedni ich wybór stanowi receptę na zadowolenie Klientów. Podgrzewając żywność w bemarach jesteśmy uwolnieni między innymi od ryzyka przypalenia, ponieważ bemary gastronomiczne skonstruowane są w ten sposób by temperatura była rozprowadzona po całym urządzeniu równomiernie przy pomocy grzałek umieszczonych w kąpieli wodnej. Dzięki temu żywność podgrzewana mieszanką pary wodnej i powietrza nie wysycha i nie traci cennych walorów smakowych oraz odżywczych.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
[1]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "45"
["link"]=>
string(34) "https://amggastro.pl/45-frytownice"
["name"]=>
string(10) "Frytownice"
["desc"]=>
string(8229) "
Profesjonalne frytownice gastronomiczne
Frytownica jest niezbędnym wyposażeniem każdej restauracji, doskonale nadaje się do smażenia potraw smażonych, sajgonek, krewetek i innych smażonych produktów. Frytownice występują w wielu różnych typach, dzięki czemu mogą być używane w dużych i małych zakładach. Wśród typów frytownic elektrycznych i gazowych wymieniamy: jedno i dwukomorowe. Wykonane ze stali nierdzewnej, wyposażone w regulację temperatury, funkcję timera, system zimnej strefy i zabezpieczenie przed przegrzaniem. Nasze frytownice świetnie sprawdzą się w bufetach, bistro, barach, weselach, cateringu i restauracjach. Gdy mowa o wyposażeniu lokalu gastronomicznego, odpowiednie urządzenia takie jak frytkownice gastronomiczne ułatwiają znacząco proces obróbki termicznej.
Frytownica czy frytkownica?
To w końcu FRYTOwnica czy FRYTKOwnica? Okazuje się, iż obie formy są poprawne! Nie oznacza to jednak, że frytownica i frytkownica to synonimy - bynajmniej! Frytkownica to nic innego jak urządzenie do smażenia frytek. Zaś frytownica to urządzenie, które służy do smażenia potraw na głębokim tłuszczu, takich jak na przykład: ryba, kurczak, frytki lub warzywa.
Frytownice gastronomiczne elektryczne a gazowe. Jaka to różnica?
Nasze frytownice elektryczne idealnie nadają się do smażenia frytek na głębokim tłuszczu. Odpowiednia moc grzałki zapewnia szybkie podgrzanie frytury. Zaś system rozkładania frytownicy zapewnia łatwy dostęp, co pomaga w zachowaniu odpowiednich standardów higienicznych. Na rynku posiadamy dwa rodzaje frytownic gastronomicznych: elektryczne i gazowe. Różnią się pod paroma względami. Najważniejsze z nich to: umieszczenie elementów grzejnych - we frytownicy gazowej są one umieszczone pod zbiornikiem, zasilane gazem, zaś frytownice elektryczne posiadają grzałki elektryczne zanurzone we fryturze zasilanie - w elektrycznych wersjach wystarczy podłączenie do zasilania przez elektryka, zaś w gazowych wymagane jest stałe podłączenie do instalacji gazowej koszty kupna - gazowe frytownice są zazwyczaj droższe niż elektryczne koszty eksploatacji - elektryczne frytownice są droższe w eksploatacji montaż i obsługa - frytownice elektryczne nie sprawiają zazwyczaj większych problemów z obsługą i montażem, zaś te gazowe mogą się okazać problematyczne (serwis też również będzie zapewne droższy)
Na co zwrócić uwagę przy wyborze frytownicy?
Frytownica posiada wiele funkcji i parametrów, na które warto się przyjrzeć z bliska jeśli jesteśmy zainteresowani kupnem. Dobra frytownica to taka, która potrafi ograniczyć wchłanianie tłuszczu do smażonych potraw. Większa moc grzałki zapewnia szybkie rozgrzanie frytury, zaś możliwość rozłożenia frytownicy zapewnia łatwy dostęp podczas czyszczenia. Kolejnym aspektem jest rozmiar naszej frytownicy. Większa frytownica oczywiście pozwala na smażenie większej ilości frytek. Warto jednak z głową dobierać rozmiar kierując się choćby uśrednionym ruchem w naszym lokalu, ponieważ większa frytownica oznacza także większą ilość frytury potrzebnej do smażenia. Niektóre z urządzeń posiadają system zapobiegający przypalaniu, dzięki któremu nie musimy obawiać się i sprawdzać co minutę naszej frytownicy. Obrotowy kosz to jedna z innowacyjnych funkcji, dzięki której ograniczamy znacząco ilość zużywanego oleju. Obracający się kosz, pochylony pod kątem 15 stopni, sprawia, iż w tłuszczu zanurzona jest jedynie część potrawy. Kolejnym ciekawym udogodnieniem jest zimna strefa. To rozwiązanie wykorzystuje się w modelach gdzie olej nagrzewa się powyżej grzałki. Dlatego też poniżej grzałki, posiadamy ową zimną strefę, czyli warstwę oleju o niższej temperaturze, do której to trafiają resztki smażonych potraw, dzięki czemu nie przypalają się, a olej pozostaje czysty przez długi okres czasu. Warto również sprawdzić, czy model który chcemy kupić posiada spust oleju. Dzięki niemu będziemy mogli z łatwością oczyścić urządzenie, a olej, który nadal jest czysty można śmiało przechować w lodówce, gdzie będzie gotowy do następnego użycia!
Oferta AMG Gastro
Firma AMG Gastro świadczy produkty wysokiej jakości wykonania, sprawdzone w ferworze codziennych wyzwań gastronomicznych. Dysponujemy szeroką ofertą frytkownic gastronomicznych, jedno jak i dwukomorowych. Wszystkie sprzęty gastronomiczne w ofercie naszego sklepu to sprawdzone urządzenia, które szczerze możemy polecić małym jak i dużym punktom gastronomicznym. Nasze sprzęty gastronomiczne posiadają niezbędne certyfikaty, które świadczą o niezawodności poszczególnych produktów. Wszystkie urządzenia w naszej ofercie są starannie selekcjonowane, z racji chęci zapewnienia Klientom nienagannych produktów, które służą latami. W razie jakichkolwiek pytań, uprzejmie zapraszamy do kontaktu z nami!
"
["children"]=>
array(2) {
[0]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "43"
["link"]=>
string(46) "https://amggastro.pl/43-frytownice-elektryczne"
["name"]=>
string(22) "Frytownice elektryczne"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
[1]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "85"
["link"]=>
string(41) "https://amggastro.pl/85-frytownice-gazowe"
["name"]=>
string(17) "Frytownice gazowe"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
}
}
[2]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "41"
["link"]=>
string(38) "https://amggastro.pl/41-plyty-grillowe"
["name"]=>
string(15) "Płyty grillowe"
["desc"]=>
string(7367) "
Wysokiej jakości płyty grillowe gastronomiczne
W Polsce potrawy z grilla cieszą się bardzo dużą popularnością. Jednak pogoda nie zawsze niestety pozwala na grillowanie na świeżym powietrzu. Z pomocą przychodzą w tym przypadku nasze płyty grillowe gastronomiczne. Dzięki nim można cieszyć się smacznymi daniami z grilla przez cały rok. W naszej ofercie z pewnością znajdziesz urządzenia idealne do Twojego lokalu gastronomicznego.
Jakie zalety mają płyty grillowe gastronomiczne?
Płyty grillowe gastronomiczne bywają elektryczne i gazowe. Można wybrać sposób zasilania urządzenia odpowiednio do możliwości danego lokalu. Płyty grillowe gazowe nie generują zbyt wysokich rachunków. To ważna informacja dla osób, które będą je użytkować w intensywny sposób. Jednak to płyty grillowe elektryczne uchodzą za łatwiejsze w montażu i późniejszej eksploatacji. Nie wymagają żadnej szczególnej konserwacji. Warto o tym pamiętać podczas dokonywania zakupów.
Jak działają płyty grillowe gastronomiczne?
W praktyce płyty grillowe mogą mieć dwie różne powierzchnie przeznaczone do grillowania. Bywają one idealnie gładkie lub ryflowane. Przy ich pomocy przygotowywać można różne rodzaj ryb, warzyw i mięs. Specjalne płyty grillowe są przeznaczone do burgerów. Pozwalają na podpiekanie bułek. Płyty grillowe gastronomiczne to ciekawe rozwiązanie, które świetnie sprawdza się w wielu restauracjach. W naszym sklepie internetowym znajdziesz model, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania.
Funkcjonalne i wydajne płyty grillowe gastronomiczne
W naszym sklepie internetowym znaleźć można jedynie urządzenia sprawdzonych marek. Sprzedawane przez nas płyty grillowe gastronomiczne są wytrzymałe i z pewnością będą bezawaryjnie służyć przez wiele lat. Szczególną uwagę warto zwrócić na płyty grillowe elektryczne, bo są proste w montażu i obsłudze. Do wyboru są modele gładkie i ryflowane. Nie sprawiają większych problemów w zakresie utrzymania w czystości.
Na jaką płytę grillową gastronomiczną warto się zdecydować?
Przy zakupie płyty grillowej do lokalu gastronomicznego kluczowe znaczenie ma sposób zasilania urządzenia. Do wyboru są płyty gazowe i elektryczne. Oba typy cieszą się na rynku sporą popularnością, warto więc mieć na uwadze wygodę ich użytkowania. Sprzęty zasilane sieciowo są dobrym rozwiązaniem w pomieszczeniach zamkniętych. W przypadku płyt gazowych największą zaletą są niskie koszty eksploatacyjne związane z ich używaniem.
Płyty grillowe idealne do każdego lokalu gastronomicznego
Podczas dokonywania wyboru dobrze jest zastanowić się, ile potraw będzie jednocześnie przygotowywanych na płycie. Oferujemy płyty grillowe gastronomiczne zróżnicowanej wielkości. Model odpowiedni do swoich potrzeb znajdzie zatem właściciel dużej restauracji czy niewielkiego baru szybkiej obsługi. Wszystkie nasze urządzenia pochodzą od renomowanych producentów. Są wytrzymałe, odporne na uszkodzenia mechaniczne i funkcjonalne. Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem.
"
["children"]=>
array(4) {
[0]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "44"
["link"]=>
string(50) "https://amggastro.pl/44-plyty-grillowe-elektryczne"
["name"]=>
string(27) "Płyty grillowe elektryczne"
["desc"]=>
string(7595) "
Wysokiej jakości płyty grillowe elektryczne
Potrawy z grilla są serwowane w wielu restauracjach. Są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Przy ich przygotowywaniu ogranicza się bowiem ilość tłuszczu. W profesjonalnych lokalach gastronomicznych coraz częściej wykorzystywane są płyty grillowe elektryczne. Są one wygodniejsze w użytku i bardziej funkcjonalne niż klasyczne grille. Przygotować na nich można w zasadzie wszystko - ryby, mięsa, warzywa itd.
Czym charakteryzują się płyty grillowe elektryczne?
Płyty grillowe elektryczne mają taką konstrukcję, która sprawia, że szybko się nagrzewają do wysokiej temperatury i przez długi czas utrzymują ciepło. Ich temperaturą można w pewnym zakresie sterować. To pozwala zapewnić odpowiednie warunki do przygotowywania różnych potraw. W naszym sklepie internetowym znaleźć można płyty grillowe elektryczne od sprawdzonych producentów. Są to urządzenia nowoczesne, niezawodne i wygodne w użytkowaniu.
Do czego przydać się mogą w restauracji płyty grillowe elektryczne?
Płyty grillowe elektryczne to urządzenia grzewcze. Czasem spotkać się w tym przypadku można także z nazwą “open grill”. Pozwalają one na przygotowywanie potraw z rusztu w pomieszczeniach zamkniętych. Do wyboru są płyty gładkie i ryflowane. Te drugie nadają opiekanym produktom ładny kształt. Z kolei płyty grillowe gładkie zapewniają potrawom równomierną strukturę. Oba typy urządzeń znaleźć można w ofercie naszego sklepu internetowego.
Płyty grillowe elektryczne - zastosowanie praktyczne
Gastronomiczne płyty grillowe są bardzo uniwersalnymi urządzeniami. Wykorzystać je można w zasadzie do wszystkiego. Przygotowuje się na nich mięsa różnego rodzaju kiełbasy, wieprzowinę, wołowinę czy drób. Bez problemu radzą sobie z warzywami, rybami oraz owocami morza. Na płytach grillowych elektrycznych przygotować można w zasadzie wszystko. Z powodzeniem zastępują one kuchenki, mikrofalówki i klasyczne grille drzewne.
Sposób na zdrowe potrawy, czyli płyty grillowe elektryczne
Polacy kochają potrawy z grilla. Trudno się więc dziwić temu, że dania grillowane spotkać można w menu coraz większej liczby restauracji. Są one smaczne i przy tym zdrowsze niż tradycyjne mięsa smażone na głębokim tłuszczu. To propozycja skierowana do tych osób, którym zależy na szczupłej sylwetce i zdrowym odżywianiu. Płyty elektryczne od lat konkurują na rynku z płytami gazowymi. Są od nich zdecydowanie łatwiejsze w montażu i późniejszym użytkowaniu.
Jakie zalety mają płyty grillowe elektryczne?
Płyty grillowe elektryczne bywają gładkie i ryflowane. Oba rozwiązania mają swoich zwolenników. Można na nich przygotowywać produkty spożywcze różnego rodzaju. Płyty grillowe umożliwiają przyrządzenie potraw w bardzo krótkim czasie i przy użyciu stosunkowo niewielkiej ilości energii. Na całej powierzchni uzyskiwana jest jednolita temperatura, a więc dania są równomiernie wysmażone. Trudno się więc dziwić, że płyty grillowe elektryczne są wykorzystywane w coraz większej liczbie lokali gastronomicznych.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
[1]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "84"
["link"]=>
string(45) "https://amggastro.pl/84-plyty-grillowe-gazowe"
["name"]=>
string(22) "Płyty grillowe gazowe"
["desc"]=>
string(7521) "
Wysokiej jakości płyty grillowe gazowe
W wielu polskich domach spotkać się można z popularnymi grillami węglowymi. Jednak nie jest to jedyne rozwiązanie dostępne obecnie na rynku. Płyty grillowe gazowe od wielu lat królują w lokalach gastronomicznych. Na posesjach prywatnych z kolei coraz częściej pojawiają się grille gazowe. Dzięki nim zapomnieć można o problemie nadmiernego dymu czy konieczności dosypywania do grilla węgla drzewnego lub brykietu.
Czym cechują się płyty grillowe gazowe?
W przypadku płyt gazowych grillowanych źródłem ognia są palniki zasilane gazem. Bardzo ważną informacją jest to, że na ruszcie nie ma miejsca bezpośredni kontakt produktów spożywczych z płomieniami. Ewentualny tłuszcz i soki wydobywające się z grillowanych potraw spływają na specjalną blachę. Sprawia ona przy okazji, że płyny parują, a dania zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Grillowe płyty gazowe na ogół zasilane są z butli.
Dlaczego płyty grillowe gazowe to świetny wybór?
Płyty grillowe gazowe pozwalają na osiągnięcie aromatu i smaku potraw przygotowywanych na żywym ogniu w pomieszczeniach. To innowacyjna technologia, która pozwala cieszyć się idealnie wysmażonymi stekami czy grillowanymi warzywami. Docenią to z pewnością goście restauracji. Płyty grillowe nie są trudne w obsłudze. Pod wieloma względami wygrywają z klasycznymi, dymiącymi grillami. Dodatkowo bez obaw wykorzystywać je można przez cały rok.
Płyty grillowe gazowe do lokali gastronomicznych
Polacy uwielbiają potrawy z grilla. Są one smaczne i można je bardzo szybko przygotować. To dobra propozycja dla osób, które cenią sobie zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Nasze płyty gazowe grillowe to świetna alternatywa dla klasycznych grilli. Są od nich wygodniejsze w użytkowaniu i łatwiejsze do utrzymania w czystości. Na gazowych płytach przygotowywać można nie tylko kiełbasy oraz mięsa, ale i warzywa czy ryby. Są to więc urządzenia wielofunkcyjne.
Profesjonalne płyty grillowe gazowe i ich zastosowanie
Dostępne w naszym sklepie internetowym płyty grillowe gazowe sprawdzą się doskonale w wielu lokalach gastronomicznych. Są to urządzenia wykonane z materiałów trwałych i higienicznych. Odpowiednio czyszczone i konserwowane posłużą z pewnością przez wiele lat. Dużą ich zaletą jest możliwość regulacji temperatury, a także szybkie nagrzewanie i utrzymywanie ciepła. Z naszą pomocą możesz poszerzyć menu swojej restauracji o dania z grilla.
Płyty grillowe gazowe sposobem na zdrowe grillowanie
Potrawy z grilla są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Eksperci uważają je za lepszy wybór niż mięsa smażone tradycyjnie na tłuszczu. Dlatego grillowanie dania znaleźć można w ofercie coraz większej liczby restauracji. To ważna informacja, bo konsumenci zwracają obecnie dużą uwagę na zdrowe odżywianie. Do przygotowywania potraw z grilla w lokalach gastronomicznych służą m.in. płyty grillowe gazowe. Znaleźć je można w szerokiej ofercie naszego sklepu online.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
[2]=>
array(5) {
["id"]=>
string(3) "150"
["link"]=>
string(38) "https://amggastro.pl/150-grille-lawowe"
["name"]=>
string(13) "Grille lawowe"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
[3]=>
array(5) {
["id"]=>
string(3) "151"
["link"]=>
string(48) "https://amggastro.pl/151-plyty-grillowe-nastolne"
["name"]=>
string(24) "Płyty grillowe nastolne"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
}
}
[3]=>
array(5) {
["id"]=>
string(1) "6"
["link"]=>
string(41) "https://amggastro.pl/6-grille-elektryczne"
["name"]=>
string(18) "Grille elektryczne"
["desc"]=>
string(9669) "
Wysokiej jakości grille kontaktowe do kebaba
Popularność kebabów zdecydowanie nie maleje. Konkurencja na rynku jest coraz większa, a więc trzeba zadbać o jakość przygotowywanych potraw. Podstawą jest odpowiedni sprzęt, a dokładniej wysokiej jakości grille elektryczne do kebaba. Są to urządzenia kompaktowe, dość lekkie i proste w obsłudze. Stanowią ciekawą alternatywę dla standardowych grilli znanych z działek i ogrodów.
Grille elektryczne do kebaba - czym się charakteryzują?
Grille kontaktowe są jednymi z popularniejszych urządzeń wykorzystywanych w gastronomii. Są nieocenione podczas przyrządzania kebabów. Dzięki nim można przygotować mięso w ciągu zaledwie kilku minut. Dodatkowo nie są to maszyny trudne do utrzymania w czystości. Wystarczy mieć pod ręką odpowiedni środek odtłuszczający. Grille elektryczne wyróżniają się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Na ogół produkowane są bowiem ze stali nierdzewnej wysokiej jakości.
Profesjonalne grille elektryczne do lokali gastronomicznych
W Polsce miłośników grillowania nie brakuje. Działa także sporo restauracji, które serwują swoim klientom dania z grilla, ale na ogół sezonowo. Dlatego warto zwrócić uwagę na nasze grille elektryczne gastronomiczne. Z pewnością tego typu sprzęt przyciągnie do lokalu wielu nowych klientów. Pozwala bowiem na grillowanie przez cały rok bez względu na aktualne warunki atmosferyczne.
Jak działają grille elektryczne gastronomiczne?
Grille elektryczne są urządzeniami mało skomplikowanymi. Do działania potrzebują energii elektrycznej. Ich obudowa na ogół wykonana jest ze stali nierdzewnej. Powierzchnia grzewcza jest zazwyczaj żeliwna - pokryta powłoką ceramiczną. Po włączeniu sprzęt nagrzewa się do określonej temperatury i jest wtedy gotowy do pracy. Płyty grzewcze grillują w tym samym czasie dwie strony potrawy. Nie wytwarzają przy tym dymu, który może przeszkadzać klientom.
Czym cechują się profesjonalne grille elektryczne?
Płyty w przypadku grilli elektrycznych szybko się nagrzewają. Przekłada się to na krótki czas oczekiwania na danie. Urządzenia tego typu np. Potis grill są zazwyczaj niewielkie rozmiarowo i mają regularny kształt. Przygotowywane w ten sposób potrawy są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Grillowanie jest uważane za ekspertów za lepsze niż smażenie produktów spożywczych. Brak jest w tym przypadku dodatkowych tłuszczów. Tłuszcz z mięsa natomiast wytapia się i trafia do specjalnej misy.
Na jakie grille elektryczne gastronomiczne warto zwrócić uwagę?
Bardzo duże znaczenie ma zawsze moc urządzenia elektrycznego. Im jest wyższa, tym krótszy jest czas oczekiwania na dane. Z drugiej strony trzeba pamiętać o tym, że procesu pieczenia mięsa nie da się przyspieszyć. Dość istotnym elementem jest termostat. Umożliwia bowiem utrzymanie temperatury na danym poziomie i pozwala na jej regulację. Płyty grillowe bywają ryflowane i gładkie. Ważną rolę odgrywa poza tym misa ociekowa na tłuszcz.
Jaki grill elektryczny warto wybrać do swojego lokalu?
Grille elektryczne gastronomiczne cieszą się na rynku sporą popularnością. Przy wyborze odpowiedniego urządzenia trzeba na pewno wziąć pod uwagę jego wymiary czy wagę. Tutaj spore znaczenie ma miejsce w lokalu, które można przeznaczyć na tego typu sprzęt. Warto zastanowić się też nad tym, czy dania grillowe będą podstawą menu, a może jedynie dodatkiem. Dobrze jest stawiać na grille elektryczne uznanych marek takich jak Potis.
Grille elektryczne, a może jednak gazowe?
Profesjonalne grille elektryczne są urządzeniami bezpiecznymi i prostymi w obsłudze. Wymagają jedynie podłączenia do sieci elektrycznej. Sprawdzają się w zasadzie w każdym lokalu gastronomicznym. Z kolei grille gazowe są opalane gazem z butli. Z uwagi na obecność płomieni wymagają większego przestrzeni. Należy przeznaczyć na nie takie miejsce, z którego nie rozprzestrzeni się ogień w razie pożaru. Grille gazowe zajmują także więcej przestrzeni niż urządzenia elektryczne.
"
["children"]=>
array(0) {
}
}
[4]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "97"
["link"]=>
string(40) "https://amggastro.pl/97-ekspresy-do-kawy"
["name"]=>
string(16) "Ekspresy do kawy"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
[5]=>
array(5) {
["id"]=>
string(3) "159"
["link"]=>
string(49) "https://amggastro.pl/159-piece-konwekcyjno-parowe"
["name"]=>
string(24) "Piece konwekcyjno-parowe"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
[6]=>
array(5) {
["id"]=>
string(2) "80"
["link"]=>
string(54) "https://amggastro.pl/80-piece-konwekcyjne-i-piekarniki"
["name"]=>
string(30) "Piece konwekcyjne i piekarniki"
["desc"]=>
string(0) ""
["children"]=>
array(0) {
}
}
}
}