Bemary

Sortuj wg:

Jest 2 produktów.

Pokazano 1-2 z 2 pozycji

Aktywne filtry

 Bemar Kitchen Line GN 1/1 - 150 HENDI
  • gorąca cena
Bemar z serii Kitchen Line marki Heni przystosowany do pojemników GN1/1 o maksymalnej głębokości 150 mm, z regulacją temperatury do 85 C....
BRUTTO:
589,50 zł
NETTO:
479,27 zł
 Bemar Kitchen Line z kranem spustowym GN 1/1 - 150 HENDI
  • gorąca cena
  • Obecnie brak na stanie
Bemar z kranem spustowym z serii Kitchen Line marki Heni przystosowany do pojemników GN1/1 o maksymalnej głębokości 150 mm, z regulacją...
BRUTTO:
669,50 zł
NETTO:
544,31 zł

Bemary

Bemary gastronomiczne

Bemar to rodzaj podgrzewacza, zwykle w postaci wózka, do którego wkłada się naczynia z potrawami. Zastosowanie bemara wodnego, gdzie temperaturę utrzymywały palniki gazowe, pozwalało na zachowanie ciepła potraw bez obawy przypalenia nawet przez okres 1 godziny po wydaniu z kuchni. Nowoczesne bemary (często w postaci wielopiętrowych szafek na kółkach) posiadają przyłącza elektryczne, dzięki czemu mogą przez dłuższy czas utrzymywać ciepło, a nawet podgrzewać potrawy. We Francji stosowane od pierwszej połowy XX wieku. Częstym problemem w lokalach gastronomicznych jest zbyt szybkie stygnięcie potraw. Ciągłe podgrzewanie po raz kolejny zimnych dań nie przynosi niestety oczekiwanych rezultatów a zimnych dań oczywiście Klientowi nie zaserwujemy. W tego typu problemach z rozwiązaniem przychodzą bemary gastronomiczne. Niezwykle proste i funkcjonalne urządzenia. Zakres ich działania opiera się utrzymywaniu stałej temperatury potrawy, by ta zachowała smak i odpowiednią konsystencję. Dzięki temu możemy być pewni, że serwowane danie będzie spełniało szereg wcześniej ustalonych wytycznych.

Uniwersalne zastosowanie bemarów

Bemary wchodzą w skład podstawowych i niezbędnych urządzeń niezależnie od wielkości lokalu, dlatego też odpowiedni ich wybór stanowi receptę na zadowolenie Klientów. Podgrzewając żywność w bemarach jesteśmy uwolnieni między innymi od ryzyka przypalenia, ponieważ bemary gastronomiczne skonstruowane są w ten sposób by temperatura była rozprowadzona po całym urządzeniu równomiernie przy pomocy grzałek umieszczonych w kąpieli wodnej. Dzięki temu żywność podgrzewana mieszanką pary wodnej i powietrza nie wysycha i nie traci cennych walorów smakowych oraz odżywczych.

Rejestracja

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się lub Zresetuj hasło