Jaki grill elektryczny sprawdzi się w domu i pracy? Zobacz nasze propozycje!

2020-08-25

 

Polska przez niektóre osoby nazywana jest krajem kebabu. Trudno jednoznacznie określić czy jest to wada, a może zaleta Polaków. Danie w postaci mięsa typu kebab ma długą historię. Niektóre źródła podają, że pierwsze tego rodzaju potrawy serwowano już w starożytności.

Prawdziwa popularność zaczęła się od Turcji i odmiany Döner Kebab, czyli pieczonego mięsa wołowego własnej osi na pionowym rożnie. Okazuje się, że te pyszne danie można zjeść także w domu. Mięso kebab, jak zrobić je domowymi sposobami?

Jakie są rodzaje grilli elektrycznych?

Na rynku jest duża konkurencja w produkcji grilli elektrycznych. Producenci prześcigają się w proponowaniu nowych rozwiązań, które możesz kupić w atrakcyjnej cenie. Jednak po dłuższym zastanowieniu zauważysz, że tylko kilka modeli jest funkcjonalnych. Reszta jest mniej praktyczna i w dodatku droga. Dlatego, jaki grill elektryczny wybrać? Poznaj najpopularniejsze wersje.

Grill otwarty lub zamykany dla zwolenników tradycji

Oczywiście najbardziej tradycyjnymi wersjami grilli elektrycznych są modele otwarte i zamknięte. Pierwszy z nich ceniony jest przede wszystkim za bardzo dobrą cyrkulację powietrza. Podczas pieczenia mięsa lub ryby dopływ powietrza ma wpływ na smak dania. Jest to propozycja dla osób, które lubią czuć w mieszkaniu zapach przyrządzanych dań. Wersja zamknięta to ograniczona przestrzeń dla powietrza. Skutkuje to mniejszym wydobywaniem się zapachów i pary wodnej, jednak ma też plusy. Dania przygotujesz nieco szybciej. A jaki grill elektryczny wybierzemy do pracy?

Jaki grill elektryczny nadaje się do pracy w gastronomii?

Dla niektórych osób grillowanie to coś więcej niż przyjemność. Jest to ich praca, dlatego w sprzedaży są również modele dla profesjonalistów. Z ich pomocą przygotowanie kiełbasy, mięsa lub tostów trwa jedynie kilka chwil. Jaki grill elektryczny jest idealny do pracy w gastronomii? Bardzo dobrym pomysłem jest zakup grilla kontaktowego z żeliwnymi płytami grzewczymi. Łatwa i wydajna praca o każdej porze dnia i nocy. Dzięki temu klienci mogą delektować się pysznym smakiem i aromatem pieczonych mięs, tostów i wrapów.

Uzupełnieniem są opiekacze do kebaba. W ten sposób tworzą duet, który jest gwarancją dobrze wypieczonego mięsa.

Zapytaj ekspertów o więcej szczegółów

Jeśli chcesz kupić grill elektryczny, bardzo dobrym pomysłem jest konsultacja z ekspertami. Pomogą oni dobrać moc urządzenia do oczekiwań klientów. W ten sposób unikniesz nadmiernych wydatków w związku z dużymi opłatami za prąd czy gaz. Optymalnie dopasujesz model, który sprawdzi się w domu, a także w pracy. Wiesz już, jaki grill elektryczny jest najpopularniejszy, także, z czego korzystają profesjonaliści. Wybierz coś dla siebie i rozpocznij swoją kulinarną przygodę.