OEM -  Piec do pizzy modułowy dwukomorowy MILLENIUM VALIDO 43/2 OEM -  Piec do pizzy modułowy dwukomorowy MILLENIUM VALIDO 435BEM/2

OEM - Piec do pizzy modułowy dwukomorowy MILLENIUM VALIDO 435BEM/2

kod produktu: OM08400
    Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 435 2-komorowy z manualnie obsługiwanym sterowaniem elektronicznym

    Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.

    31 000,00 zł
    OM08400
    10 Przedmioty
    (25203.252033 netto)
    Ilość

    dostepny Produkt dostępny
    wysyłka Dostawa w ciągu 7 - 14 dni
    zwrot 14 dni na zwrot towaru
    serwis Serwis gwarancyjny
    i pogwarancyjny
    fachowe Fachowe doradztwo

    Dzięki wysokiej wydajności, różnym konfiguracjom jedno- i dwu komorowym oraz doskonałej relacji jakości do ceny, piec do pizzy Millennium Valido Evo 435/2 jest idealnym modułowym piecem elektrycznym do pizzy do każdego środowiska pracy. Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności. Millennium Valido: idealny partner dla Twojej pizzerii!


    Średnia wydajność godzinowa*

    pizza z pieca taśmowego

    Pizza ø 30-35 cm 34/h Pizza ø 45 cm 15/h Tacka 60 x 40 cm 7/h

    Pizza ø 30-35cm

    64/h

    Pizza ø 50cm

    10/h

    Tacka 60x40cm

    6/h

    *Podane wartości są wartościami średnimi i przybliżonymi.


    WSZECHSTRONNOŚĆ

    Aby dostosować się do wszelkich wymagań, piec ten jest dostępny ze sterowaniem elektromechanicznym (E) lub cyfrowym (D) oraz drzwiami otwieranymi do góry (opcja). Zamiast płyty szamotowej, możesz wybrać powierzchnie pieczenia wykonaną z metalu, która idealnie nadaje się do wypieku na blachach do pieczenia.

    ZAPAS MOCY

    Moc znamionowa (do 17,5 kW na komorę - mod. 935) zapewnia najwyższą wydajność pieczenia. Dzięki zewnętrznej strukturze ze stali nierdzewnej wypieka produkty do koloru idealnego złocistego brązu

    BARDZO WYSOKA WYDAJNOŚĆ

    Idealny do masowej produkcji: do 72 pizz na godzinę w przypadku modelu jedno-komorowego (935) lub np. 96 pizz na godzinę w przypadku korzystania z modelu dwu-komorowego (2 x635). Dane dla pizz o średnicy 35 cm.

    SPERSONALIZOWANE PIECZENIE

    W każdej chwili możesz sprawdzić wypiek, wybierając idealne parametry, aby upiec pizzę swoich marzeń. Pizzę można piec bezpośrednio na płycie szamotowej (pieczenie bezpośrednie) lub na blasze (pieczenie pośrednie).

    KONTROLA MOCY I ZUŻYCIA ENERGII

    Aby wypiekać na najwyższym poziomie, możesz kontrolować nie tylko temperaturę w komorze pieczenia, ale niezależnie kontrolować moc grzałek dolnych i górnych, optymalizując w ten sposób zużycie energii.

    STOSUNEK JAKOŚCI DO CENY

    Doskonały stosunek ceny do jakości sprawia, że ten piec jest najlepszym wyborem, jeśli planujesz otworzyć pizzerię lub rozwinąć swój biznes.

    OPCJE OTWIERANIA DRZWI

    W dół - standard, Do góry - opcja

    Cechy charakterystyczne:

    • Niezależne, piętrowalne moduły z oddzielnym podłączeniem elektrycznym
    • Panel sterowania chłodzony wentylatorem
    • Front, drzwi i uchwyt wykonane ze stali nierdzewnej
    • Komora pieczenia ze stali nierdzewnej
    • Panoramiczne drzwi z szybą
    • Izolacja pieca i drzwi wykonana ze specjalnie obrobionej wełny kamiennej i włókna
    • Powierzchnia do pieczenia z płyty szamotowej o grubości 19 mm
    • Maksymalna temperatura robocza400 °C
    • Ręcznie resetowany termostat bezpieczeństwa
    • Osłona zmniejszająca utratę ciepła po otwarciu drzwi komory (zdejmowana)
    • Oświetlenie wewnętrzne z lampą halogenową
    • Regulowany otwór wentylacyjny, w tym zewnętrzny przewód kominowy
    • Możliwość otwierania drzwi w dół lub w górę (opcja)
    • Zewnętrzny okap neutralny lub z wyciągiem mechanicznym (opcja) oraz zdalną regulacją prędkości

    Manualnie obsługiwane sterowanie elektroniczne (TEN MODEL)

    Grzałki dolne i górne niezależnie sterowane za pomocą 5 – pozycyjnego potencjometru (skok co 20% mocy znamionowej grzałek). Wyposażony w elektroniczne elementy sterujące do kontroli temperatury (dokładność 1 °C) i wyświetlacz LED do jej odczytu oraz wyłącznik główny i włącznik oświetlenia komory.
    Manualnie obsługiwane sterowanie elektroniczne

    Sterowanie cyfrowe

    Sterowanie cyfrowe

    Dzięki przyjaznemu dla użytkownika pokrętłu wyboru, cyfrowy panel sterowania umożliwia łatwy wybór wszystkich parametrów; w odróżnieniu od wersji elektromechanicznej zapewnia dodatkowe funkcje: zaplanowane włączenie, timer pieczenia, program czyszczenia, bardziej precyzyjna kontrola pracy grzałek komory, funkcję eko (optymalizacja zużycia energii poprzez utrzymywanie zadanej temperatury w komorze pieczenia)


    Dane techniczne:

    • Model: MILLENIUM 435/2
    • Waga netto: 322 [kg]
    • Pobór mocy: 7,8 [kW/h]
    • Napięcie: 400 [V] / 50 [Hz]
    • Moc znamionowa: 14 200 [W]
    • Wymiary komory (Szer. x Gł. x Wys.): 75,9 x 108,8 x 10÷14 [cm]
    • Wymiary zewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 108,3 x 97,2 x 78 (+19)* [cm]

    *wysokość komina



    UWAGA!

    Piec jest standardowo bez podstawyJest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”

    podobne produkty

    zobacz więcej

    Rejestracja

    Rejestracja nowego konta

    Masz już konto?
    Zaloguj się lub Zresetuj hasło