OEM - Piec do pizzy modułowy 3-komorowy SUPERTOP VARIO 640L
Elektryczny piec do pizzy modułowy trójkomorowy OEM Supertop Vario 640L/3
PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.
Najwyższa moc: szybkie nagrzewanie o temperatury zadanej. Bardzo krótki czas dogrzewu w trakcie pracy - Wysoka efektywność energetyczna
Multi funkcjonalne urządzenie do wypieku wielu typów produktów idealne do: pizzy klasycznej, pizzy w stylu neapolitańskim, modnej pizzy prostokątnej „pizza in pala”, pizzy na blaszy, pizzy na tacy, pieczywa, ciast, focacci, rogalików, itp. Dzięki wysokiej mocy i technologii pieczenia Optimus, idealne w sytuacjach wymagających dużej wydajności (do 450 ° C). Gwarantuje wyjątkowe właściwości pracy i wypieku. Niezwykła wszechstronność. Idealny dla najróżniejszych rodzajów działalności, od pizzerii na wynos o wysokiej wydajności, po miejsca, w których produktywność jest bardzo wysoka w określonych przedziałach czasowych takich jak tradycyjne pizzerie i zakłady do produkcji ciast.
Średnia wydajność godzinowa* |
|||
Pizza ø 30-35cm 180/h |
Pizza ø 50cm 36/h |
Tacka 60x40cm 48/h |
|
*Podane wartości są wartościami średnimi i przybliżonymi. |
Cechy charakterystyczne SUPERTOP VARIO
TEMPERATURA DO 450 °C
Jego moc zapewnia wyjątkową wydajność pieczenia. Zbudowany w całości ze stali nierdzewnej AISI 430, wypieka produkt perfekcyjnie.
MODUŁOWOŚĆ
Dostępny w różnych rozmiarach w wersjach jedno, dwu i trzy komorowych.
GENERATOR PARY
Dostępny w wersji z generatorem pary. Obecność pary łagodzi obróbkę termiczną, co sprawia, że potrawy mają głębszy smak i aromat oraz zachowują naturalny kolor.
WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Idealny do wysokiej produkcji. Największy model (940) upiecze jednocześnie 9 pizz o śr. 40 cm, 4 pizze o śr. 50 cm lub 6 tac (60 x 40 cm) w jednej komorze.
STEROWANIE CYFROWE
Cyfrowy panel sterowania posiada 7-calowy ekran i praktyczne pokrętło wyboru, umożliwiające ustawienie wymaganych parametrów i funkcji w intuicyjny, przyjazny dla użytkownika sposób.
KONTROLA TEMPERATURY I ZUŻYCIA ENERGII
Mikroprocesor steruje 6 różnymi strefami grzania (3 na górze i 3 na dole).
PRZYJAZNE DLA UŻYTKOWNIKA I ROZWIĄZANIA SZYTE NA MIARĘ
Prosty, intuicyjny interfejs umożliwia wybór spośród gotowych programów lub ustawienie własnych ulubionych parametrów pieczenia. Posiada również funkcję automatycznego włączania i samooczyszczenia (pyroliza).
INTELIGENTNY ASYSTENT
Przy pomocy autoryzowanego technika marki OEM można aktywować zarówno funkcję pozwalającą szybciej osiągnąć żądaną temperaturę przy pierwszym rozruchu pieca każdego dnia roboczego, jak i asystenta pieczenia - funkcję pomagającą zachować podręcznikowe zasady wypieku w zależności od wymagań klienta.
DOSKONAŁA WENTYLACJA
Zintegrowany wentylator zapewnia bardzo dobre usuwanie oparów z pieczenia wewnątrz każdej z komór, usuwając nadmiar wilgoci i zapobiegając gromadzeniu się jej resztek wewnątrz. Prace wentylatora można kontrolować ręcznie lub skorzystać z funkcji pracy automatycznej.
KONSERWACJA Z DOSTĘPEM OD PRZODU
Dzięki zdejmowanemu panelowi czołowemu technik może z łatwością przeprowadzać rutynową konserwację powierzchni do pieczenia oraz nadzwyczajną konserwację elementów grzejnych i elektronicznych.
Technologia pieczenia - OPTIMUS®
PANEL STERUJĄCY
Panel sterujący z kolorowym wyświetlaczem LCD w technologii TFT.
INTELIGENTNE ZARZĄDZANIE MOCĄ
W czasie intensywnego użytkowania natychmiastowo adoptuje moc grzałek w zależności od spadku temperatury, dla zapewnienia szybkiego powrotu do zadanych parametrów pracy.
MODULACJA MOCY GRZAŁEK
Niezależna modulacja mocy 6 różnych stref grzania. Grzałki górne i dolne podzielono na 3 strefy (przednia, środkowa i tylna).
INTELIGENTNY SYSTEM STAND-BY
Automatyczne utrzymanie zadanej temperatury. Systemy wtórne, pochłaniające energię są automatycznie wyłączane.
SZYBKI START
System pozwalający na szybkie osiąganie zadanej temperatury, przy jednoczesnym uniknięciu jej niekontrolowanego wzrostu.
ŁATWA WYMIANA DANYCH
Port USB oraz SYSTEM ZDALNY do importu i exportu danych takich jak programy pieczenia, zdjęcia, oprogramowanie oraz historia pracy pieca (dane LOG).
SYSTEM CZĘŚCIOWEGO OGRANICZENIA MOCY
Trzypoziomowy ogranicznik maksymalnego poboru energii.
SYSTEM AUTO DIAGNOZY
System auto diagnozy CPU działający w trybie ciągłym.
OPTYMALNE ZARZĄDZANIE PRZEPŁYWEM POWIETRZA
Zintegrowana wentylacja w każdej komorze optymalizuje pieczenie, pomaga utrzymać temperaturę z przodu komory oraz zapewnia prawidłową wentylację elektroniki i systemu oświetlenia.
Dane techniczne:
- Model: SUPERTOP VARIO 640L/3
- Waga netto: 783 [kg]
- Pobór mocy: 23,7 [kW/h]
- Napięcie: 400 [V] / 50 [Hz]
- Moc znamionowa: 54 [kW]
- Wymiary komory (Szer. x Gł. x Wys.): 122,5 x 82,5 x 16 [cm]
- Wymiary zewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 158,8 x 126,6 x 143,5 (+19)* [cm]
*wysokość komina
UWAGA!
Piec jest standardowo bez podstawy. Jest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”