AMG Gastro - Profesjonalne wyposażenie gastronomii
Darmowa dostawa od 99,99 zł

Blog

Dowiedz się, jak wyposażyć bar z kebabem, by otworzyć wymarzony punkt w mieście

Dowiedz się, jak wyposażyć bar z kebabem, by otworzyć wymarzony punkt w mieście

Kebab stał się bez wątpienia jednym z najpopularniejszych dań typu fast food, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Ta łatwo rozpoznawalna potrawa posiada rzesze fanów wśród przedstawicieli każdego pokolenia, co jest sukcesem dla branży gastronomicznej, oferującej tego rodzaju jedzenie. Niektórzy są nie tylko wielbicielami kebabów, ale także marzą o stworzeniu restauracji, w której podawaliby gościom właśnie taki posiłek. Jak więc wyposażyć bar z kebabem, by powstało kompletne i funkcjonalne wnętrze gastronomiczne? Jakie czynniki składają się na powodzenie takiej inwestycji?
Czytaj więcej
Gyros a kebab – dwie różne potrawy, które łatwo ze sobą pomylić. Sprawdź dlaczego!

Gyros a kebab – dwie różne potrawy, które łatwo ze sobą pomylić. Sprawdź dlaczego!

Popularne dania typu fast food od lat szturmują polskie lokale gastronomiczne. Dużym uznaniem cieszą się szczególnie potrawy kuchni arabskiej, skąd pochodzi m.in. kebab. Także podobny do niego gyros ma sporą grupę fanów, którzy nie do końca wiedzą, że rozsmakowują się w czymś innym, a nie właśnie w tureckim specjale. Choć nie jest to wcale takie trudne do rozróżnienia, mało kto zastanawiania się, czy je coś więcej niż pokrojone mięso w bułce. Sprawdź, dlaczego gyros a kebab to nie to samo!

 
Czytaj więcej
Czy wiesz, że w kuchni tureckiej najważniejszy jest opiekacz? Kebab powstaje właśnie w nim!

Czy wiesz, że w kuchni tureckiej najważniejszy jest opiekacz? Kebab powstaje właśnie w nim!

Każdy punkt gastronomiczny, który przyrządza smakowite jedzenie, nie mógłby działać, gdyby nie cała masa urządzeń i akcesoriów. Jednym z nich, które przydaje się w specjalistycznych restauracjach, jest opiekacz.

Soczyste i smaczne mięso

Jedząc kebab każdy zwraca uwagę na aromatyczne mięso, które stanowi bazę tego dania. By móc serwować je właśnie takie, potrzebujesz profesjonalnego opiekacza. Kebab powstaje bowiem w dość specyficzny sposób i bez niego nie jest to w ogóle możliwe. Solidny opiekacz zmieści nawet 70 kg mięsa, które obraca się wokół przez kilka godzin. Stopniowo odcinane kawałki odsłaniają kolejne warstwy, które znów są pieczone. W ten sposób mięso jest stale ciepłe, aromatyczne i dobrze przyrządzone.

Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
4.8 / 5.0 35 opinii
pixel